Megina mladost ubedljiva protiv zemunske

© Foto : ABA / FMPFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Mega Sokerbeta savladali su rezultatom 93:69 ekipu Mladosti iz Zemuna u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća.

Izabranici trenera Vlade Jovanovića pobedu su obezbedili praktično već u prvoj četvrtini koju su rešili u svoju korist sa 31:14.

Mega je utakmicu otvorila serijom 8:0, a tim trenera Dragana Jakovljevića prve poene postigao je tek u trećem minutu duela.

Posle poena Filipa Petruševa, koji je i za ekipu Mladosti bio nerešiva enigma, na polovini uvodne deonice Mega je stekla dvocifrenu prednost od 16:6.

Na sedam sekundi do kraja prvog kvartala, poenima kapitena Milenka Tepića sa linije za slobodna bacanja, Mega je stigla do maksimalnih plus 17.

Zemunska ekipa je do kraja poluvremena uspela da smanji razliku. U drugoj četvrtini je postigla dvostruko veći broj poena u odnosu na prvu, ali se na veliki odmor ipak otišlo sa velikom prednošću Mege od 14 poena.

Drugo poluvreme nije donelo velike promene u igri obe ekipe. Mega je konstantno podizala prednost, i utakmicu je završila sa viškom od 24 poena.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Petrušev sa ubačenih 22 poena i pet skokova, njegov partner sa centarske pozicije Marko Simonović imao je 14 poena i 16 skokova, a sjajnu rolu sa klupe odigrao je Luka Cerovina sa 19 poena i šest skokova.

Kod Zemunaca istakao se Martins Igbanu sa 15 poena, Trej Drehsel je dodao 11, a dvocifreni poenterski učinak imao je još i Stefan Gombol sa deset poena.

Ekipa Mege će se u polufinalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Novom Sadu, sastati sa boljim iz duela FMP-Vojvodina.

„Žućkova levica“ se vratila na sever – Partizan brani, Zvezda bi da ponovi istoriju

Zvezda s juniorima i bez 10 članova tima na Kupu Koraća: Korona nas je deklasirala

„Jokić je ‚preslikao‘ Novickog i na to dodao nešto svoje“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala