Lavrov čestitao Selakoviću Dan državnosti Srbije

© Tanjug / RADE PRELICSergej Lavrov i Nikola Selaković
Sergej Lavrov i Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću Dan državnosti Srbije. A povodom 15. februara čestitku je Ivici Dačiću poslao i predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

„Neka ovaj značajan dan za sve građane Srbije napuni njihove domove radošću i nadom za svetlu budućnost“, naveo je Lavrov u čestitki upućenoj Selakoviću u koju je Tanjug imao uvid.

On je istakao da je ubeđen da će Rusija i Srbija u duhu strateškog prijateljstva uložiti maksimalne zajedničke napore radi što skorije pobede nad pandemijom kovida 19.

„Računam na nastavak dinamičnog bilateralnog dijaloga u cilju produbljivanja svestrane saradnje između naših zemalja i realizacije zacrtanih inicijativa“, poručio je šef ruske diplomatije.

Lavrov je zahvalio Selakoviću i na, kako je rekao, toplom dočeku u Beogradu u decembru prošle godine, navodeći da je nada skorom sastanku.

„Želim Vama dobro zdravlje, ispunjenje profesionalnih i ličnih planova, a prijateljskoj Srbiji - sreću, mir i blagostanje“, poručio je Lavrov.

Predsednik Državne dume čestitao Dačiću dan državnosti

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je od predsednika Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslava Volodina čestitku povodom Dana državnosti.

„Poštovani gospodine Dačiću, čestitam Vama i svim poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije nacionalni praznik – Dan državnosti. Želim Vam dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije mir i blagostanje”, navodi se u čestitki.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala