Beloruskim biznismenima nuđeno da se „otkupe“ sa sankcionog spiska

© Foto : BelTA / Uđi u bazu fotografijaBeloruska narodna skupština u Minsku
Beloruska narodna skupština u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Beloruskim privrednicima ponuđeno je da se „otkupe“ od stavljanja na sankcione liste Evropske unije, izjavio je beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej.

Govoreći na VI Beloruskoj narodnoj skupštini u Minsku, Makej je opozicionare nazvao odbeglim  štetočinama i izjavio da oni u inostranstvu traže još više resursa za svoju revoluciju, „moleći za usvajanje četvrtog, petog paketa sankcija“.

„Oni to nazivaju pametnim ekonomskim pritiskom... Istovremeno biznismenima se predlaže da se otkupe od uključivanja na sankcione spiskove, prebacivanjem određene količine bitkoina na odgovarajuće adrese. Biznis na revoluciji“, istakao je Makej.

„Kako možete mrzeti svoj narod da biste, živeći u inostranstvu od darova moćnika ovog sveta, pozivali na uništavanje svoje zemlje, faktički uništavanje državnosti“.

Evropska unija je u oktobru 2020. uvela dva paketa sankcija Belorusiji. Na spisku sankcija nalazi se 55 predstavnika vlade zemlje, među kojima i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko i predstavnici bezbednosnih agencija. U decembru je Belorusiji uveden treći paket sankcija, na kojima se našlo sedam pravnih i 29 fizičkih lica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala