Bajern ukrotio „tigrove“ i popeo se na krov sveta /video/

© REUTERS / MOHAMMED DABBOUSBajern Minhen
Bajern Minhen - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Na dominantan način Bajern Minhen je postao svetski klupski prvak. Bavarci su minimalnim rezultatom pobedili Tigres, a jedini gol postigao je Bendžamin Pavar u 59. minutu. Ipak, meksička ekipa nije uputila šut u okvir gola, pa je jasno da je u pitanju bila klasična igra „mačke i miša“.

Bajern dominira svetom fudbala, u proteklih dvanaest meseci osvojio je maksimalnih šest trofeja!

​Niko ne može da zaustavi zahuktalu bavarsku mašineriju koju s klupe vodi Hans Flik. Pošto je klub iz Minhena u polufinalu eliminisao Al Ahli, u finalu FIFA klupskog šampionata uspeo je da baci na kolena i žilavi Tigres - 1:0.

Meksikanci koji su važili za totalnog autajsdera pokazali su se kao „tvrd orah“, ne i nesalomiv. Bajern je put do mreže prvi put pronašao u 18. minutu kada je Jošua Kimih rezantnim udarcem iz daljine pogodio, ali je sudija Esteban Ostojić iz Urugvaja uz asistenciju video-tehnologije (VAR) poništio pogodak zbog ofsajda Roberta Levandovskog, koji je smetao golmanu Tigresa Guzmanu.

Do poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi, pa se na odmor otišlo sa pomalo neočekivanih 0:0.

U nastavku su Levandovski, Sane i ekipa nastavili da stežu obruč oko gola Meksikanaca, da bi im se to isplatilo u 59. minutu kada je rezultat na semaforu promenio Bendžamin Pavar.

​I tada je glavni sudija upomoć morao da zove VAR. Činilo se da je Levandovski ponovo u ofsajdu posle centaršuta Kimiha, ali je ovoga puta fortuna bila na strani Nemaca.

Rutinski je zatim Bajern odradio posao, nije dozvolio Pjer Andreu Žinjaku i Tigresu da ozbiljnije ugroze gol Manuela Nojera, da bi se posle 90 minuta igre okitili tutulom svetskog klupskog prvaka. 

Potpuno zasluženo!

► Anćelotijevo duvanje u vruću kafu zasenilo devet golova u dvoboju Evertona i Totenhema /video/

► Kaluđerović za Sputnjik: Život me naterao da se vratim u Rad, kasno je za reprezentaciju

► Bivša devojka fudbalera Bajerna pronađena mrtva, sumnja se na samoubistvo

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala