Sudija je život svoje porodice pretvorio u pakao – zbog crvenih kartona i „radovanja“ /video/

© AP Photo / Clive RoseMajk Din
Majk Din - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Stvari u kolevci fudbala nikako ne idu u dobrom smeru, a sve su u vezi sa sudijama, njihovim odlukama, promenom pravila i korišćenjem VAR tehnologije. „Žrtva“ svega je Majk Din, čuveni fudbalski sudija koji se proteklih dana suočio i sa pretnjama smrću.

Din je godinama unazad bio meta napada zbog svog ponašanja na terenu, ali i odluka koje je donosio.

Umeo je 52-godišnji arbitar da „proslavlja“ golove pojedinih ekipa, pre svega Fulama i Totenhema, ali i da presuđuje na način koji je mogao da se oceni kao tendenciozan.

Ipak, ništa nije podiglo toliku buru kao dešavanja iz prethodnih nekoliko nedelja, kada je Din pokazao da ima veliki problem u procenjivanju okolnosti.

On se našao u centru pažnje zbog dva crvena kartona koja je dosudio u uzastopnim kolima, a oba su kasnije, odlukom Fudbalskog saveza Engleske, odbačena i poništena.

Prvi slučaj se dogodio u utakmici između Sautemptona i Mančester junajteda, kada je isključio fudbalera Sautemptona Jana Bednareka.

Drugi svega četiri dana kasnije, u duelu Vest Hema i Fulama dao je crveni karton Tomašu Sučeku, fudbaleru Vest Hema, zbog udaranja laktom u lice Aleksandra Mitrovića, reprezentativca Srbije i napadača Fulama.

Kod obe odluke Dinu je savetovano da konsultuje VAR sistem, a oba crvena kartona su kasnije poništena pošto su se klubovi žalili.

S tim u vezi, Din je prijavio Fudbalskom savezu da dobija pretnje smrću, te naveo da je njegova porodica u opasnosti.

Zbog toga je od nadležnih zatražio da ne bude delegiran za utakmice narednog vikenda, što mu je i odobreno, tako da će Din dobiti poštedu dok policija vrši istragu i pokušava da pronađe osobe koje su mu pretile putem društvenih mreža.

Način dodeljivanja crvenih kartona je i ranije bio sporan kod Dina, 2017. godine je trener Vest Hema Slaven Bilić rekao da je sudija „ubio njegov tim“ pošto je isključio Sofijana Fegulija, a i ta odluka je poništena rešenjem Fudbalskog saveza Engleske.

Uz hrvatskog trenera, brojni fudbaleri su komentarisali Dinovo ponašanje na terenu, a većina je jednoglasna u oceni da se radi o „najarogantnijem sudiji ikada“, te da je on uvek spreman da sebe stavi u prvi plan, iako je posao sudije da bude u senci igrača i da samo radi svoj posao.

► Udaranje Mitrovića laktom, ipak, nije crveni karton?!

► Mitrović nokautiran: „Šta je sa fudbalom, kako je ovo crveni karton?“ /video/

► Uništavanje fudbala u kolevci fudbala

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala