Srbin izabran za igrača meseca u Španiji, a cena mu je porasla na 30 miliona!

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKIUroš Đurđević
Uroš Đurđević - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Srpski napadač Uroš Đurđević izabran je za igrača meseca druge španske lige - Segunde. Što i ne čudi, s obzirom na to da je nekadašnji golgeter Partizana trenutno prvi strelac drugog po jačini fudbalskog takmičenja na Pirinejima, a pružao je vanserijske partije u januaru.

Uroš Đurđević u dresu Sporting Hihona ne prestaje da teroriše protivničke mreže širom Španije. Na svom kontu već ima 15 golova i najbolji je strelac Segunde zbog čega je zanimljiv brojnim klubovima.

Sportski direktor Hihona Havi Riko poručio je za Marku da je njegova otkupna klauzula između 25 i 30 miliona evra.

​Pred Sportingom je ogromna borba za jedno od dva mesta koja direktno vode naredne sezone u Primeru, pošto su trenutno četvrti na tabeli. Klubovi raspoređeni od treće do šeste pozicije boriće se kroz plej-of za plasman u elitni rang španskog fudbala.

Ipak, Hihon ne treba da brine, jer kada je Srbin u „turbo modu“, kao što je to bio slučaj protiv Logronjesa kojem je dao tri gola, onda se trijumf ne dovodi u pitanje.

Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Svi „ratovi“ Nenada Lalatovića

Upravo zato je Đurđević od strane navijača izabran za najboljeg igrača u januaru. Ukoliko Uroš, koji neodoljivo podseća na one dane kada je 2017. godine u dresu Partizana u tandemu sa Brazilcem Leonardom tresao mreže ko od šale, a tandem ĐU-LE zajedno zabio čak 48 golova (obojica po 24), nastavi da se igra fudbala na Pirinejima, jasno je da će brojni klubovi iz Primere stati u red za njegov potpis.

► Nemačkom treneru zabranjen odlazak na sahranu majke

► Vuletić podneo ostavku na mesto potpredsednika FK Partizan

► Sputnjik saznaje: Piksi stigao u Beograd, dočekala ga delegacija FSS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala