Putin: Članak u „Lansetu“ jača poverenje u rusku vakcinu „Sputnjik Ve“

© Foto : Russian Direct Investment FundRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Članak u časopisu „Lanset“ o vakcini protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) potvrđuje ne samo autoritet ruske vakcine, nego i samog časopisa, rekao je ruski lider Vladimir Putin.
„Časopis 'Lanset' potvrdio je svoj visoki status kao i objektivnost, jer stotine hiljada obavljenih vakcinacija u Rusiji potvrđuju njihove zaključke, koji su objektivni i visoko profesionalni. To ne jača samo poverenje u našu vakcinu, nego i poverenje u taj časopis. U praksi se pokazalo da je tako. Nivo zaštite preko 90 odsto potvrđuje i bezbednost“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko takođe je istakla da su ruske vakcine dokazale svoju efikasnost i bezbednost, što je potvrdio i najstariji medicinski časopis na svetu „Lanset“.

Ona je dodala da je ruski predsednik postavio zadatak da se obezbede vakcina za ruske građane i da se vakcinišu svi koji žele.

„Istovremeno shvatamo značaj međunarodne saradnje, spremni smo da podelimo svoja znanja, tehnologije kako bi doprineli borbi protiv pandemije u celom svetu“, poručila je ona.

Istakla je da je Rusija spremna da podeli svoje vakcine protiv virusa korona i sa drugim zemljama, koje su zainteresovane za njihovu nabavku, ali da je prioritet masovna vakcinacija u Rusiji.

„Sigurna sam da će potražnja za našom vakcinom rasti, da će sve više zemalja biti zainteresovano za njenu nabavku. Mi, govoreći o predaji znanja i tehnologija, vodimo pregovore o proizvodnji vakcine u raznim zemljama“, izjavila je Matvijenkova.

Zamenik direktora Centra „Gamaleja“ Denis Logunov rekao je da u Rusiji nema deficita vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), naprotiv, proizvodi se više nego što se koristi.

On je istakao da 95-99 odsto proizvedenih vakcina odlazi na rusko tržište.

Podsetimo, ugledni naučni časopisu „Lanset“ saopštio je da je „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) sigurna i efikasna vakcina koja pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva bolesti kovid 19. Nakon višemesečnih istraživanja ruskih imunologa u kojima je učestvovalo 19.866 dobrovoljaca završena je treća faza kliničkih ispitivanja koja je potvrdila efikasnost vakcine od 91,6 odsto. 

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala