Novak: Nije prvi put da sam bio u ovakvoj situaciji

© AP Photo / Rick RycroftSrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković bio je zadovoljan što je već u drugom kolu Australijan opena stavljen na dobar ispit u meču protiv Frensisa Tijafoa.

Najbolji teniser sveta plasirao se u treće kolo teže nego što je bilo ko očekivao, te je tek posle više od tri i po sata i četiri seta pobedio Amerikanca.

„Jako težak meč i teški uslovi. Bilo je sunce i moram da pružim ruku Frensisu na sjajnom meču i onome kako je igrao“, rekao je Đoković posle meča.

„Ako moram da biram, voleo bih da u prvoj nedelji igram ovakve mečeve jer dalje na turniru idu teži mečevi sa boljim protivnicima. Nije mi prvi put da sam u ovakvoj situaciji i znam da se suočim. Srećan sam što sam uspeo da osvojim treći set i napravim prevagu. Ovo je jedan od mečeva na kojim sam servirao puno asova, a da budu i meni odservirani“, dodao je.

Novaka u trećem kolu očekuje još jedan Amerikanac – Tejlor Fric.

Srpski teniser do sada je u karijeri osam puta pobeđivao u Melburnu i ove godine pokušaće da se približi dvocifrenom broju trofeja u Australiji.

„Kada puno pobeđujete na nekom terenu onda ste samouvereni i osećate se kao na svojoj dnevnoj sobi. Osećam se kao da sedim na mom kauču. Podloga se menjala, ovo je verovatno najbrža na kojoj sam igrao u 'Rod Lejver' areni i zbog toga prevagu pravi dobar servis“, zaključio je Novak Đoković.

Termin meča Đoković – Fric biće naknadno saopšten.

​► Đoković se mučio, ali posle velike borbe pobedio Amerikanca

Lajović u trećem kolu Australijan opena

Nina Stojanović nemoćna protiv Serene

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala