Najbolji sa najboljima: Ruske pobednike na svetskim prvenstvima pratiće Čajkovski /video/

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaDenis Juskov, Pavel Kuližnjikov i Ruslan Murašov tokom takmičenja u brzom klizanju
Denis Juskov, Pavel Kuližnjikov i Ruslan Murašov tokom takmičenja u brzom klizanju  - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Prilikom dodele nagrada ruskim sportistima na svetskim prvenstvima u brzom klizanju umesto nacionalne himne čuće se deo iz Prvog koncerta Čajkovskog, rekla je Sputnjiku izvršna direktorka Atletskog saveza Rusije Varvara Bariševa.

Bariševa je objasnila da je Međunarodni klizački savez dozvolio Rusima da sami izaberu muzičku numeru.

„Kada je u pitanju muzika koja bi mogla da se čuje prilikom nagrađivanja naših sportista, razmotrili smo različite ideje. Konsultovali smo se sa ekipom. Odlučili smo da izaberemo muzičku temu iz Prvog koncerta Petra Iljiča Čajkovskog i Međunarodni klizački savez je to odobrio“, rekla je Bariševa.

Prema njenim rečima, želeli su da muzika bude svečana, prepoznatljiva u celom svetu i da pokazuje bogato kulturno nasleđe Rusije.

Ranije je bilo saopšteno da su ruski sportisti, koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, predložili da svoja takmičenja počinju narodnom pesmom „Kaćuša“, s obzirom na to da će im biti zabranjeno da koriste rusku himnu i zvanična državna obeležja.

Podsetimo, Sud za sportsku arbitražu u Lozani je u decembru prošle godine zabranio takmičenje ruskim nacionalnim timovima na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, ali je dozvoljen nastup sportistima koji se takmiče u pojedinačnim kategorijama. Uz jedan uslov – da nastupe pod neutralnom zastavom.

► Ruski sportisti imaju rešenje – neka se zaori „Kaćuša“!

► Rusija prvak sveta u tenisu, nasledila je Srbiju na tronu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala