Lajović se još bori sa „ranama“ iz meča za Srbiju

© AP Photo / Hamish BlairDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, doživeo je teške trenutke na ATP kupu u reprezentaciji Srbije, ali je ipak uspeo da se oporavi, pre svega na psihološkom planu, za nastup na Australijan openu.

Takav slučaj, nažalost, nije sa fizičkim aspektom, koji Lajoviću stvara velike probleme i pritisak.

Srpski teniser je tokom nastupa na ATP kupu „zaradio“ veliki žulj na nožnom palcu, što ga je sprečilo da prikaže prave partije i ključno uticalo na to da zabeleži dva poraza u dresu Srbije.

Lajović je danima kasnije „naučio da živi sa tim“ i uspeo je da se plasira u treće kolo Australijan opena, ostvarivši dve pobede.

Ipak, problem i dalje postoji...

„Žulj se sigurno neće oporaviti do trećeg kola. Potpuno je raskupusan i nemam kad da ga oporavim. Imam žulj na žulju na žulju na palcu. Koristim neke trake koje deluju kao šavovi za kožu, lepim taj deo koji visi da ne bi ispao jer je ispod mlada koža koja boli. Ipak, bitno je da mogu da se krećem i da trčim“, naveo je Lajović.

On je ranije za Sputnjik sport govorio o teškoćama sa kojima se suočavao prethodne sezone, „duhovi prošlosti“ ga i dalje prate, ali on na svaki način pokušava da ih eliminiše.

„Bitne su mi ove dve pobede. Prošla sezona je bila krizna, nisam se osećao najbolje na terenu. To je najbitnije. Falilo mi je nečega da uđem u ritam, nisam vezivao pobede i to je dovelo da idu jedan poraz za drugim. Na pripremama sam radio na stvarima koje su mi donele dosta uspeha i prošle godine na početku, to su mentalne i emotivne stvari koje se dešavaju u toku meča, kako se pristupa kriznim momentima. Uglavnom kada je pritisak, kada osetim tu strah ili paniku, to je kontraproduktivno. Pokušavam to da promenim, razmišljam da je to ono za šta igram tenis. Kažem sebi da se suočim sa tom situacijom, da je želim. Tu je ta promena, sa više samopouzdanja ulazim u poen. I u ATP Kupu je bilo kriznih situacija i u 85 odsto situacija sam uspeo da se izvučem. I sad ovde su oba igrača bila dobri serveri, ali sam nalazio rešenja. To je ono što mi je falilo na kraju prošle sezone - da krizni momenti ne budu u strahu, nego da budu ono što želim da dođe, da vidim da li mogu da se suočim sa tim“, istakao je Lajović.

On će se u narednom kolu Australijan opena sastati sa Pedrom Martinesom.

► Srpskog tenisera nije obeshrabrio poraz od Nadala

► Vilander o sukobu Đokovića i Kirjosa, ali i o glasu „malog čoveka“

► Kada nekadašnja normalnost postane neprijatnost

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala