Izrael otvara zabavne sadržaje za vakcinisane

CC0 / / Zabavni park
Zabavni park - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Izrael planira da za dve sedmice otvori neke hotele, teretane i druge zabavne sadržaje za one koji mogu da potvrde da su imuni na kovid 19, izjavio je danas ministar zdravlja Juli Edelstajn.

S obzirom da je „Fajzerovom“ vakcinom zaštitio skoro 40 odsto od svojih devet miliona stanovnika, Izrael je uspeo da se izbori i sa zaraznijim verzijama virusa, dodao je on, preneo je Rojters.

Izrael je saopštio da će pokrenuti zvaničnu aplikaciju koja će dozvoliti korisnicima da se povežu sa datotekama Ministarstva zdravlja i pokažu da li su vakcinisani ili su se oporavili od kovida 19, sa pretpostavljenim imunitetom, kako bi im bio odobren ulaz u zabavne objekte.

Oni koji nisu vakcinisani niti su se izlečili od virusa korona, mogu da urade test i ako je rezultat negativan prikažu ga na aplikaciji čime će obezbediti do 72 časa dozvole za ulazak u zabavne objekte.

Sistem je u početku nazvan „Zeleni pasoš“ da bi bio preimenovan u „Zelena propusnica“ u očiglednoj nameri da se odbace spekulacije da on omogućava nesmetano putovanje u inostranstvo.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala