Đoković se mučio, ali posle velike borbe pobedio Amerikanca

© REUTERS / LOREN ELLIOTTNovak Đoković, Australijan open trening
Novak Đoković, Australijan open trening - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Frensisom Tijafoom u četiri seta – 6:3, 6:7 (3), 7:6 (2), 6:3.

Đoković nije briljirao, udarci mu nisu bili oštri i čisti kakvi smo navikli da jesu, te je mladi Amerikanac uspeo propisno da ga namuči.

I pre početka duela znalo se da bi Tijafo mogao da pruži jak otpor Đokoviću, ali retko ko je očekivao da će mu uzeti set i biti blizu drugog.

Novak je meč prelomio u taj-brejku trećeg seta. U četvrti je ušao sa prednošću od 2-1 u setovima, bio je mnogo rasterećeniji, pa je i priveo duel kraju.

Najboljeg tenisera sveta u narednom kolu čeka bolji iz duela Rejli OpelkaTejlor Fric.

Đoković je dobro otvorio meč i već u prvom servis gemu protivnika uspeo je da dođe do brejka. Tijafo je u narednom imao šansu da vrati izgubljeno, ali je srpski teniser spasao dve brejk lopte i poveo sa 3:0.

Do kraja seta videli smo još dva brejka. Novak je prvo izgubio prednost stečenu na startu, a potom je odmah došao do iste i rezultatom 6:3 poveo je sa 1-0.

U drugom setu videli smo veliki borbu. Tijafo je znatno podigao nivo igre, Đoković nije imao nijednu brejk loptu i pobednika je odlučio taj-brejk.

Amerikanac je bio nešto bolji, srpski teniser dekoncentrisan, i posle sat i po vremena rezultat na semaforu bio je 1-1.

Treći set bio je ključan. Najbolji teniser sveta igrao je bolje, dominirao je, ali je Amerikanac nekako uspevao da se izvuče i ponovo izbori trinaesti gem.

Ovoga puta Đoković je bio bolji u taj-brejku (7:2) i došao je do prednosti od 2-1.

U četvrtom periodu igre Novak je ključni brejk napravio u sedmom gemu, potom mu je i u devetom oduzeo servis, te je sa 6:3 dobio poslednji set.

Nina Stojanović nemoćna protiv Serene

Kada nekadašnja normalnost postane neprijatnost

Zašto Rafa kuburi sa povredama svaki put pred Melburn

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala