Bahrein 24. zemlja sveta koja je registrovala rusku vakcinu protiv korone

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv virusa korona Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Bahrein je registrovao rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i tako postao 24 zemlja sveta koja je odobrila rusku vakcinu, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).
„RFPI saopštava da je Nacionalni zdravstveni regulatorni organ Kraljevine Bahrein registrovao rusku vakcinu protiv virusa korona 'Sputnjik Ve' (Sputnik V). Registracija je izvršena u okviru ubrzane procedure bez dodatnih kliničkih ispitivanja na teritoriji te zemlje“, navodi se u saopštenju fonda.

Šef RFPI Kiril Dmitrijev je izjavio da će odobravanje ruske vakcine u Bahreinu omogućiti da se zaštiti stanovništvo zemlje zahvaljujući bezbednoj i efikasnoj vakcini.

„Ujedinjeni napori su ključ za pobedu nad pandemijom. Spremni smo da pomognemo našim partnerima i da im obezbedimo vakcinu protiv virusa korona, koja je jedna od najboljih u svetu“, rekao je Dmitrijev.

Državna novinska agencija u Bahreinu je saopštila da je zemlja odobrila primenu ruske vakcine kao i vakcine američke kompanije „Fajzer“.

Podsetimo, ugledni naučni časopisu „Lanset“ saopštio je da je „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) sigurna i efikasna vakcina koja pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva bolesti kovid 19. Nakon višemesečnih istraživanja ruskih imunologa u kojima je učestvovalo 19.866 dobrovoljaca završena je treća faza kliničkih ispitivanja koja je potvrdila efikasnost vakcine od 91,6 odsto. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala