Zašto se Grku smejao ceo stadion, ko je iznervirao Troickog i kako se Crnogorka obrukala /video/

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEGrčki teniser Stefanos Cicipas
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Od najluđeg intervjua koji ste videli u poslednje vreme, preko Nadalovog preživljavanja i Viktorovog kolapsa, do duplog „krompira“ za Crnogorku. Drugog dana Australijan opena je bilo svega i svačega.

U meču između Grka Stefanosa Cicipasa i Francuza Žila Simona publika nije imala da vidi mnogo toga zanimljivog, pošto je Cicipas odneo pobedu rezultatom 6:1, 6:2, 6:1 za samo sat i po vremena.

Ono što je publika propustila dok je meč trajao, dobila je nakon što se meč završio – i to potpuno spontano.

Cicipas je na tribinama „Rod Lejver arene“ imao veliku podršku, što zbog toga što je jedan od najboljih igrača sveta, što zbog toga što u Melburnu ima dosta Grka.

Zbog toga su svi jedva čekali da čuju šta će Stefanos imati da kaže posle meča, a da se nisu razočarali malo je reći.

„Ne znam šta bih vam rekao. Naravno da nisam očekivao da će biti baš ovako lako“, počeo je Cicipas, pa zastao kada je video reakciju publike.

Grk nije ni shvatio da se njegov govor može smatrati omalovažavanjem protivnika, trenutno 64. a nekada šesto tenisera planete.

„Budimo iskreni...“, krenuo je Stefanos, pa ponovo zastao kada je čuo nove zvižduke, „O Bože. Mislim da sam sve već uprskao“.

Na sreću po da dvadesetdvogodišnjeg Grka, publika je odmah shvatila da on stvarno nije ništa loše mislio.

Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Nastavlja se opasan trend u Australiji, devojčica pala u nesvest /foto/

Ali, to mu nije mnogo pomoglo ni u nastavku svog obraćanja.

„Odigrao sam spektakularan meč od početka do kraja“, krenuo je Cicipas, pa ponovo zastao kada je shvatio da i dalje priča o sebi u superlativima.

Na trenutak je krenuo da napusti teren, pa se predomislio.

„Ne znam uopšte šta je bila njegova taktika...“, rekao je i izazvao novi talas smeha.

„Mogu da odem ako hoćete!“, našalio se Cicipas i dodao: „Poslednje što sam ikada očekivao je da igram na 'Rod Lejveru' i da mi se svi smeju".

Cicipas će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv domaćeg predstavnika, Tanasija Kokinakisa.

​Neverovatan krah videli smo od Viktora Troickog, koji je prvi put posle dve godine uspeo da dođe do glavnog žreba nekog Grend slema.

Za ovaj meč čak je i malo reći da je naš predstavnik imao sve u rukama, pošto je prvo servirao za pobedu u četvrtom setu, a onda u petom prokockao dva brejka prednosti protiv Amerikanca Majkla Moa

I sve to je došlo nakon što je dve nedelje po dolasku u Australiju proveo u strogom karantinu, bez mogućnosti da izađe iz hotelske sobe.

„Da sam znao da će ovako da se završi, ne bih ni dolazio. Ovo mi sad još teže pada posle svega kroz šta sam prošao, karantina i svega... Teško mi pada ovaj poraz. Planiram da odmorim nekoliko dana, pa ću odlučiti šta kako dalje i kako. Činjenica je da vreme prolazi, sat otkucava“, rekao je Troicki novinarima posle meča.

Viktor je u intervjuu za Sputnjik sport pred početak sezone rekao da planira da da sve od sebe u tekućoj godini, ali ako je nešto moglo da ga obeshrabri to su definitivno dešavanja iz Melburna.

​Iako Rafael Nadal već neko vreme vuče povredu leđa, u njegovu pobedu nad Laslom Đereom.

Ona je došla u tri seta, ali je Đere verovatno pružio veći otpor nego što se to očekivalo.

„Teških 15 dana je iza mene. Danas sam morao da preživim i to sam i učinio. Još uvek sam živ, to je glavna stvar. Nije bilo sjajno. Moram da idem iz dana u dan i da ostanem pozitivan“, izjavio je Nadal.

Đere je posle meča istakao da nije primetio da Rafu muči bilo kakva povreda.

„Nisam primetio... Prvi put sam igrao protiv njega, tak oda ne znam šta da kažem. Verovatno su ga mučila leđa, ako ne danas, onda prethodnih dana sigurno. Ne možete se oslanjati na to, jer će on uprkos povredi odigrati sjajno kao protiv Vavrinke kada se ukočio, pa dobio meč iako je Sten igrao tenis života“, objasnio je Đere.

​U ponedeljak smo ispratili tužnu priču francuskog tenisera Gaela Monfisa, koji je u suzama završio Australijan open, na kojem nije uspeo da ostvari prvu pobedu posle skoro godinu dana.

Monfis je iskreno govorio o sudbini koja ga je zadesila, a dan kasnije je njegova devojka Elina Svitolina izašla na teren.

Ukrajinka je pobedila Čehinju Mari Buzkovu sa 6:4, 7:6, a po završetku meča je pokazala da ni u jednom trenutku nije prestala da misli na svog dragog.

Ona mu je poslala podršku time što je na kameri koja ju je snimala napisala Gael i uz ime dodala srce, te poslala poljubac.

​Crnogorska teniserka Danka Kovinić propisno se obrukala protiv najbolje teniserke sveta Ešli Barti.

Australijanka je Crnogorku ostavila bez ijednog jedinog gema, pa je na semaforu posle svega 44 minuta stajalo 6:0, 6:0.

Kovinićeva, najbolja crnogorska teniserka i trenutno 74. na svetu, je bila jedna od onih koji su morali da provedu dve nedelje u strogom karantinu po dolasku u Australiju.

To je očigledno uticalo na nju, ali je barem za dolazak u Melburn nagrađena sa čekom od 64.000 evra, kolika je nagrada za plasman u prvo kolo turnira.

Ako se njena finansijska nagrada gleda kroz vreme provedeno na terenu, Danka je na Australijan openu zaradila 24 evra po sekundi.

​► Herojska pobeda Olge Danilović nad favorizovanom Hrvaticom!

Đoković o treneru: On je član moje porodice – moj prijatelj, mentor... /video/

Francuz plakao i molio za milost, Kanađaninu zabranili da ode u toalet /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala