Zašto Rafa kuburi sa povredama svaki put pred Melburn

© AP Photo / Rick RycroftRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Sedmostruki grend slem šampion Mats Vilander objasnio je zbog čega se Rafael Nadal po pravilu susreće sa povredama uoči svakog Australijan opena, ali je govorio i o srpskom teniseru Laslu Đereu.

Nadal i Đere su se sastali u prvom kolu Australijan opena i španski teniser je pobedio sa 6:3, 6:4, 6:1

Vilander je u komentaru meča istakao da je Nadal nastavio sa ritmom koji je usvojio u poznim danima svoje karijere. 

„Njegovi raniji problemi sa povredama uoči Australijan opena mogli bi proizaći iz činjenice da nekoliko meseci mora da radi na tvrdim terenima kako bi se pripremio za Australiju, to je prva stvar. Moglo bi da se pomisli da bi bio više povređen tokom sezone šljake zato što igra mnogo više mečeva, a znamo da Rafa Nadal voli da igra puno mečeva, voli da dobije njegovo samopouzdanje. Vidim i da se više forsira kad trenira, jer mu je potrebno to samopouzdanje i mora ga imati. Videli smo ga tokom turnira kako udara loptu za loptom, loptu za loptom, a drugi igrači to ne rade. On zaista vredno radi, čak i za vreme glavnih turnira. Povrede mogu biti kombinacija tvrdog terena i vežbanja, treba više ponavljanja i zalaganja. To je Rafa Nadal, to je radio tokom cele karijere i postaviće se do krajnjih granica“, rekao je Vilander.

On je govorio i o meču u kom je Nadal bio prejak za našeg tenisera Lasla Đerea:

„Rafa je igrao izuzetno agresivno. Igrao je vrlo brzo tokom poena, između poena. Znamo da je to nešto što pokušava u poslednje vreme u svojoj karijeri, da skrati poene što je više moguće. Podloga čini da igra malo bliže osnovnoj liniji, pogotovo pri uzvratnim udarcima. Bilo je to dobro pokazivanje, bio je to tvrd meč. Laslo Đere je vrlo solidan igrač i igra u vrlo sličnom stilu kao Novak Đoković, tako da je sjajan meč prvog kola za Nadala“.

​►Herojska pobeda Olge Danilović nad favorizovanom Hrvaticom!

Francuz plakao i molio za milost, Kanađaninu zabranili da ode u toalet /video/

Đoković o treneru: On je član moje porodice – moj prijatelj, mentor... /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala