Zaharova zapadnim zemljama: Uvedite sankcije samima sebi

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova navela je brojne slučajeve kršenja prava novinara u zapadnim zemljama i predložila im da uvedu sankcije samima sebi.

Zaharova je na svojoj stranici na Fejsbuku podsetila da novinarima televizije RT i agencije Sputnjik nije bilo dozvoljeno da prisustvuju konferenciji o slobodi medija u Londonu, na novčanu kaznu regulatora „Ofkom“ u Velikoj Britaniji protiv RT-a, hapšenju urednika agencije RIA Novosti Ukrajina Kirila Višinskog i krivično gonjenje novinara koji sarađuju sa Sputnjikom i „Baltnjuzom“ u Letoniji.

Takođe je podsetila da je novinara Sputnjika francuska policija povredila tokom suzbijanja protesta žutih prsluka, da ubistvo novinara u Ukrajini nisu istražena i zabranu emitovanja sedam televizijskih kanala holdinga RT u Letoniji.

Ona je navela dvadesetak takvih primera.

„Kada će, konačno, sami sebi uvesti sankcije?“, zaključila je Zaharova.

Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj nakon posete Moskvi izjavio pred poslanicima evropskog parlamenta da namerava da iskoristi svoje pravo i pokrene inicijativu za uvođenje novih antiruskih sankcija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala