Vučić: Stali kriminalu na rep, istražićemo i funkcionere

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne isključuje mogućnost da su pojedini visoki funkcioneri, kao i pripadnici službi i policije pomagali kriminalnoj grupi Velimira Belivuka u izvršenju krivičnih dela, što je, kako je naveo, bez presedana.

Odgovarajući na pitanje novinara ko je dozvolio da se takva grupa razvije da vrši otmice i ubistva, Vučić je odgovorio da na operativnom nivou nema sumnje da je ta kriminalna grupa radila bez pomoći iz državnih struktura.

Vučić je rekao i da je interesantno da je u borbi između dve mafijaške grupe jedna od njih imala dostupnost informacija o kretanju druge grupe, te da su zahvaljujući tim informacijama sa lakoćom izvršavali krivična dela.

Na ovim prostorima stvorene dve velike kriminalne grupe, naveo je Vučić, dodajući da nijedna nije iz Srbije, već da su obe „uvezene“ iz Crne Gore.

„Beograd je bio strahovito važan i kao logistički centar, ali i kao veliko tržište za drogu. Tobože navijačke grupe su korišćene da bi se u okviru samog stadiona, ako postanete tzv. ‘vojnik’ onda možete za prijatelje da prodajete drogu i za 50 evra“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

U toj razlici su, dodaje, ti „vojnici“ videli svoju zaradu i šansu, a služili su, kaže, velikim vođama.

Vučić je rekao da su Belivuk i ostali imali svog vođu na teritoriji Crne Gore.

„Mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a onda su stvarnog ili navodnog organizatora ubistva tog kriminalca isekli na komade ovde, jer je beogradska podružnica tog crnogorskog klana izvršavala te zadatke“, naveo je Vučić.

Istakao je da je reč o uvezenoj mafiji i kriminalcima, koja je ovde stvorila ovde strahovito snažnu podružnicu, koja je zahvaljujući veličini narko-tržišta upela da „stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamenika koji su bili u drugoj zemlji“.

Vučić je istakao da je reč o strahovito moćnoj armadi kojoj država sada „staje na rep“ i što će završiti kada budu istraženi svi iz državnog aparata koji su im u tome na različite načine pomagali.

Predsednik je ponovo pohvalio koordiniranu akciju MUP-a i BIA u hapšenju Belivukove kriminalne grupe i istakao da nikada te službe nisu bolje sarađivale. Takođe, pohvalio je i hrabrost i odlučnost Tužioca za organizovani kriminal koji, ističe, zna da hapšenje te grupe nije jednostavno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala