„Ubija milione građana“: Bugari osudili odustajanje EU od ruske vakcine

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Proizvodnja vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Bugarski čitaoci portala dir.bg oštro su osudili rukovodstvo EU koje ne dozvoljava upotrebu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) na teritoriji EU.

U članku koji je objavljen na portalu dir.bg govori se o pisanju agencije „Blumberg“ koja je nazvala vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) najvećim naučnim dostignućem Rusije od vremena SSSR. Između ostalog, agencija navodi da su države počele da "prave redove" za isporuku preparata nakon objavljivanja rezultata treće faze istraživanja u naučnom časopisu „Lanset“ koji potvrđuju visoku efikasnost vakcine.

„Ako je vakcina zaista toliko neophodna, EU zbog svoje ksenofobije prema Rusima ubija milione svojih građana, odbijajući rusku vakcinu. Vreme je da EU prizna da je ksenofobija prema Rusima važnija od života evropskih građana“, napisao je jedan od čitalaca.

„Jedini način da se krene napred je slobodna komunikacija i razmena ideja, kadrova i modela. Vreme je da se prekine sa tom glupom mržnjom: kakva je razlika čija je vakcina, američka ili ruska ili nemačka, samo da je efikasna“, napisao je drugi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala