Ruski poslanik: Govor Borelja u evropskom parlamentu odgovara rusofobičnom raspoloženju publike

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Govor šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja u Evropskom parlamentu ne slaže se sa njegovim izjavama tokom posete Rusiji i u potpunosti je u skladu sa mestom i opštim rusofobičnim raspoloženjem publike, izjavio je za Sputnjik predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki.
„Boreljov govor u Evropskom parlamentu nikako se ne slaže sa njegovim izjavama tokom posete Rusiji i u potpunosti je u skladu sa mestom i opštim rusofobičnim raspoloženjem publike. Očigledno je svojim izjavama šef evropske diplomatije pokušao da se opravda pred onim evroposlanicima koji su tražili njegovu smenu posle puta u Moskvu“, rekao je Slucki.

Ruski poslanik je primetio da „promena tona“ upravo i demonstrira one dvostruke aršine Evropske unije o kojima je govorio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je dodao da „Borelj nije uspeo da nametne destruktivan plan u bilateralnim pregovorima“ i sada je prisiljen da sve vrati u prvobitno stanje.

Ranije je Borelj, podnoseći izveštaj Evropskom parlamentu nakon puta u Moskvu, izjavio da je Rusija pokazala nezainteresovanost za obnavljanje odnosa sa Evropskom unijom. Takođe je objavio da bi mogao da iskoristi svoje pravo i inicira nove sankcije Rusiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala