„Oklopni veterani“ surovo oružje: Ruski instruktori obučavaju Sirijce za tenkovske bitke /video/

© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaTenkovski biatlon
Tenkovski biatlon  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Ruski instruktori obučili su sirijske vojnike za izvođenje različitih manevara i gađanje pomoću tenkova T-60 i T-72. Borbenim vozilima su upravljali Sirijci, dok su ruski vojnici nadgledali njihove akcije, prenosi televizija „Zvezda“.

Pre godinu dana tenkovske jedinice su uz podršku ruskih vazduhoplovnih snaga napale područje kod Alepa, gde su sada održane vojne vežbe. Uspeli su da potisnu radikale bliže Idlibu, gde su do danas ostali, a bojno polje je postalo poligon na kome iskusni borci i instruktori obučavaju vojsku.

Slanje tenkova u borbu bez podrške pešadije znači da će postati laka meta, posebno u gradskim borbama. Zbog toga je jedna od faza obuke bila saradnja sa strelcima.

Sirijska armija nema najnovije naoružanje – u upotrebi su sovjetski tenkovi, ali „oklopni veterani“ su se pokazali kao zastrašujuće oružje u ratu, samo su zahtevali malu modifikaciju u cilju zaštite od savremenih protivtenkovskih sistema.

Komandant 106. tenkovske brigade Oružanih snaga Sirije Mustafa Al Muhamed jedan je od onih koga ruski instruktori obučavaju za tenkovske borbe. On priznaje da bi bilo dobro da je stekao to znanje još pre godinu dana kada je prvi put učestvovao u takvoj borbi.

Ova tenkovska jedinica nalazi se u operativnoj rezervi. U slučaju da militanti pokušaju da se probiju, oni će prvi krenuti u pomoć i stupiće u boj. Do tad se sve slobodno vreme koristi za usvajanje novih veština.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala