Novi cilj Ilona Maska ― samoodrživi grad na Marsu pre Trećeg svetskog rata

CC0 / / Život na Marsu
Život na Marsu - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Osnivač kompanije „Spejs iks“ Ilon Maska izjavio je na virtuelnoj konvenciji Marsovskog udruženja 2020 da ima za cilj stvaranje samoodrživog grada na Marsu pre potencijalnog Trećeg svetskog rata.

„Mislim da je korisno imati za cilj stvaranje samoodrživog grada na Marsu. Ovo mora biti cilj - ne samo nekoliko ljudi ili baza, već samoodrživi grad“, rekao je Mask.

On je dodao da je važno testirati da li će kolonija na Marsu izumreti ako zalihe iz bilo kog razloga prestanu da dolaze sa Zemlje. 

Osnivač kompanije Spejsiks i suosnivač kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2020
Vanzemaljske ambicije milijardera: Kolike su šanse da Mask uskoro poseti Mars

„Ako se to dogodi - nismo na sigurnom mestu“, istakao je.

„Hoćemo li moći da stvorimo samoodrživi grad na Marsu pre ili posle Trećeg svetskog rata? Nadam se da neće biti Trećeg svetskog rata, ali (verovatnoća stvaranja) posle njega je mala“, smatra Mask.

„Trebalo bi da pokušamo da napravimo grad samoodrživim pre bilo koje mogućnosti za Treći svetski rat“, naglasio je milijarder.

Kako je rekao, postoji niz verovatnoća sa kojima se čovečanstvo suočava, navodeći da postoji šansa da doživimo veliki rat, super-vulkan, udar komete...

„Iskreno, trenutno civilizacija ne izgleda previše jako, znate, trenutno izgledamo pomalo nestabilno“, dodao je. 

 Probni let rakete „staršip“ završen eksplozijom pri sletanju - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Eksplozivno sletanje: Maskova raketa ponovo uništena pri prizemljenju /video, foto/

Mask je naveo i da Mars nije opcija za bekstvo dok se ne učini samoodrživim, napominjući, međutim, da se to verovatno neće dogoditi za njegovog života.

„Besmisleno je imati čamac za spasavanje ako se preselite na drugo mesto gde ćete brzo izumreti. To se ne računa”, rekao je.

„Spejs iks“ Ilona Maska već je dva puta izveo probni let rakete „staršip“, ali probe su bile poluuspešna jer su obe rakete eksplodirale pri sletanju na Zemlju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala