Ninu čeka okršaj sa Serenom, a Ana zna recept: „Napad!“

© AFP 2023 / STRNina Stojanović
Nina Stojanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Srpska teniserka Nina Stojanović prolaskom u drugo kolo Australijan opena ostvarila je najveći uspeh u svojoj karijeri. Ali, u duelu drugog kola ostvariće još jedan svoj san, igraće protiv jedne od najuspešnijih teniserki današnjice, Serene Vilijams.

Prvi trijumf na Grend slem turnirima, Stojanovićeva je ostvarila pobedom nad rumunskom teniserkom Irinom Begu u dva seta (6:3, 6:4), čime se plasirala u drugo kolo Australijan opena.

U drugom kolu Otvorenog prvenstva u Melburnu, naša Nina će ukrstiti rekete sa trenutno jedanaestom teniserkom sveta, legendarnom Amerikankom koja u svojoj kolekciji ima 23 Grend slem titule.

Nina je posle pobede u prvom kolu saznala da je u narednom čeka duel sa Serenom, koju je nazvala svojim idolom.

„Po mom mišljenju, Novak i ona su najbolji u istoriji. Oduvek sam sebe zamišljala i nadala se kako igram protiv nje, pitala se hoću li uspeti i kako je to...“, rekla je Stojanovićeva.

Nina je dodala i da nema šta da izgubi, kao i da se veoma raduje meču.

„Potrudiću se da nastavim da igram svoju igru. Trema će postojati, jer nikada nisam igrala na tolikom stadionu. Nastojaću, ipak, da se opustim i da probam da se borim i uživam. To mi je cilj, samo da ne odustanem u meču. Naravno, i da probam da pobedim“, rekla je Stojanovićeva.

Iskustvo sa igranjem protiv Vilijamsove imala je Ana Ivanović, nekadašnja prva teniserka sveta i reprezentativka Srbije, koja ima recept za borbu sa Amerikankom.

„Ona je ikona sporta, veoma snažna igračica. Sećam se, kada sam igrala sa njom, to je bilo zastrašujuće, jer je njen servis veoma, veoma snažan. Njeni udarci, uopšte su veoma jaki. I onda imate osećaj da morate da je napadnete i da idete napred, u suprotnom nećete imati šansu da je pobedite. Vrlo je inspirativno igrati protiv nje, protiv nekog ko je postigao tako mnogo u ženskom sportu. Ona je deo istorije, definitivno“, rekla je Ivanovićeva.

Priliku da oseti kako je igrati protiv Serene, Nina će imati u sredu oko 03.00 časa po srednjeevropskom vremenu.

Poslednji trofej sa ovog takmičenja Vilijamsova je ponela 2017. godine, dok je prošle godine ispala u trećem kolu.

Đoković brani titulu, u Melburnu osmoro Srba – budite uz Sputnjik sport!

Herojska pobeda Olge Danilović nad favorizovanom Hrvaticom!

Krajinović uz Đokovića do drugog kola, Nadal izbacio prvog Srbina!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala