Mongolija registrovala rusku vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKutije sa ampulama vakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Kutije sa ampulama vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Mongolije registrovalo je rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) po ubrzanoj proceduri, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

„Ruski fond za direktne investicije saopštava da je mongolsko Ministarstvo zdravlja registrovalo rusku vakcinu protiv kovida 19 'Sputnjik Ve'. Registracija je realizovana po hitnom odobrenju za upotrebu bez obavljanja dodatnih kliničkih ispitivanja na teritoriji države“, izvestio je Fond.

Kako je navedeno, odobrenje vakcine je dobijeno uz pomoć lokalnog partnera Ruskog fonda – vodeće farmaceutske kompanije Mongolije „Mongol emimpeks koncern LLC“.

„Partneri u Mongoliji su doneli odluku o registraciji vakcine nakon temeljnog proučavanja podataka kliničkih ispitivanja 'Sputnjika Ve'. Oni su pokazali visoku efikasnost i bezbednost vakcine, što je takođe potvrđeno objavljenim člankom u časopisu 'Lanset'. 'Sputnjik Ve' je jedna od vodećih vakcina u svetu i broj zemalja koji odobrava njenu primenu povećava se svakodnevno“, izjavio je direktor fonda Kiril Dmitrijev.

Podsetimo, ugledni naučni časopisu „Lanset“ saopštio je da je „Sputnjik Ve“ sigurna i efikasna vakcina koja pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva bolesti kovid 19. Nakon višemesečnih istraživanja ruskih imunologa u kojima je učestvovalo 19.866 dobrovoljaca završena je treća faza kliničkih ispitivanja koja je potvrdila efikasnost vakcine od 91,6 odsto

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala