Ministarka kulture Maja Gojković posetila Ruski dom /foto, video/

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLMaja Gojković
Maja Gojković - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković prvi put je posetila Ruski dom u Beogradu, gde se sastala sa direktorom Jevgenijem Baranovim.

Pitanja o aktivnostima Ruskog centra za nauku i kulturu, jačanju saradnje na polju razvoja bilateralnih društvenih, kulturnih, naučno-obrazovnih i informativnih odnosa, uključujući i pitanje ratifikacije Sporazuma potpisanog oktobra 2019. godine između Vlade Ruske Federacije i Vlade Srbije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara bila je tema sastanka direktora Ruskog doma Jevgenija Baranova i ministarke kulture i informisanja Srbije Maje Gojković, saopšteno je iz Ruskog doma.

Ministarki kulture Srbije uručena je originalna stranica ruskog nedeljnika „Pčela“ iz 1876. godine sa gravurom „Zaleđe srpske vojske“ iz ciklusa radova ruskog slikara Vasilija Polenova „Album ruskog dobrovoljca“ u znak sećanja na 145. godišnjicu od početka Prvog srpsko-turskog rata i pomoć koju je Rusija pružila Srbima tokom tog rata. Tada su u redove srpske vojske stupili ruski dobrovoljci – vojnici i oficiri, a čuveni ruski slikar Vasilij Polenov je ratovao u redovima ruskih dobrovoljaca i za ispoljenu hrabrost odlikovan ordenom Takovskog krsta.

Sastanku u Ruskom domu prisustvovao je popularni srpski i ruski filmski i pozorišni glumac Miloš Biković, koji je juče izabran na mesto predsednika Grupacije za kinematografiju pri Privrednoj komori Srbije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala