Kremlj poručio pristalicama Navaljnog: Nećemo se igrati mačke i miša

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odreagovao je povodom najave nove akcije pristalica Alekseja Navaljnog koji pozivaju na fleš mob sa baterijskim lampama 14. februara, rekavši da se niko neće igrati „mačke i miša“.
„Ni s kim se nećemo igrati mačke i miša, ali će naši čuvari reda, u slučaju kršenja zakona, pozvati krivce na odgovornost“, rekao je Peskov.

Ranije su pristalice Navaljnog pozvale stanovnike Rusije da 14. februara uveče izađu u svoja dvorišta i upale baterijske lampe u znak podrške Navaljnom.

Podsetimo, Simonovski sud u Moskvi u utorak je doneo odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

Sve o Alekseju Navaljnom i njegovom planu da smeni Putina, kao i protestima koje je organizovao iz zatvora saznajte u emisiji „Moj pogled na Rusiju“ glavne urednice srpske redakcije Sputnjika Ljubinke Milinčić:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala