Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik V“ stiglo u Srbiju /foto, video/

© Sputnik / Olivera IkodinovićSputnjik V
Sputnjik V - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Kontingent od 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V stigao je jutros rano u Srbiju. Pošiljku treće partije ruskih vakcina sa moskovskog aerodroma "Šeremetjevo" nadgledao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj i koopredsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović.

"Odmah po sletanju vakcine će biti transportovane u Institut 'Torlak', odakle će se distribuirati centrima za vakcinaciju širom Srbije", rekao je Popović za Sputnjik.

Ministar je ocenio da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na istorijskom maksimumu.

"Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija", naglasio je Popović.

On je takođe izjavio da je Srbija na listi prioriteta i da ovaj dolazak vakcina u Srbiju pokazuje bliskost naše dve zemlje i spremnost Rusije da pomogne Srbiji.

© Sputnik / Olivera IkodinovićMinistar Nenad Popović na moskovskom aerodromu
Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik V“ stiglo u Srbiju /foto, video/ - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Ministar Nenad Popović na moskovskom aerodromu

„U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina po svojim regionima, ona pomaže bratskoj Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije. To je najčvršći dokaz bratskih odnosa dve zemlje i dokaz najboljih ličnih odnosa predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Vladimira Putina“, naveo je Popović.

Ministar je ocenio da je „vakcina danas vrednija od zlata“ i da su nam vakcine važne kako za očuvanje zdravlja i života ljudi, tako i za ekonomiju i vraćanje normalnom životu.

© Sputnik / Olivera IkodinovićRuske vakcine spremne za put ka Srbiji
Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik V“ stiglo u Srbiju /foto, video/ - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Ruske vakcine spremne za put ka Srbiji

„Sa nastavkom vakcinacije ovim tempom, Srbija može prva da pobedi pandemiju, da nastavi da jača ekonomiju i privlači investicije, i da učvrsti ulogu ekonomskog lidera u ovom delu Evrope“, rekao je Popović.

On je naveo da Srbija nastavlja razgovore sa svojim ruskim partnerima kako bismo što pre obezbedili da u našu zemlju stigne svih dva miliona, koliko je ugovoreno između Srbije i Rusije.

Novih 50.000 doza dopremljeno je iz Rusije avionom „Er Srbije“, a sve vakcine su spakovane u specijalne kontejnere, u kojima se  održava temperatura od minus 20 stepeni, kako bi vakcine bile prenete ispravno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala