Jokića mladi saigrač dovodi do ludila

© AFP 2023 / Harry HowKošarkaš Denvera Majkl Porter junior
Košarkaš Denvera Majkl Porter junior - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Majkl Porter junior, talentovani košarkaš Denver Nagetsa, u noći između ponedeljka i utorka ponovo je skrenuo pažnju na sebe nepromišljenim potezima.

Porter junior je veliki talenat, momak pred kojim je sjajna budućnost, ali ukoliko ne poradi na nekim fundamentalnim košarkaškim stvarima pitanje je da li će ikada biti šampionski igrač.

U dosadašnjem delu karijere ima problem sa nerezonskim šutevima, a upravo je nekoliko takvih „ispalio“ ka košu Milvokija, te je doveo Nikolu Jokića „do ludila“.

„Zašto, Majk?!“, uzviknuo je frustrirano Jokić i izgubio volju da se vrati u odbranu, a trener Majkl Meloun je samo pognuo glavu.

​Odmah u sledećem napadu Denvera videlo se koliko je centar Denvera frustriran nakon što je pogodio trojku. Obraćao se Porteru koji, umesto da se usredsredi na igru, dopušta protivniku da mu utrči iza leđa i pogodi.

​Jokić je posle utakmice objasnio frustriranost.

„Rekao sam Porteru posle utakmice da je to bila loša odluka u pogrešnom trenutku. Bili smo u dobrom ritmu, a to je bio nerezonski šut, čuvar mu je bio u licu. Bio je to loš put u pogrešnom trenutku. Samo želim da dobijem utakmicu, baš kao i on“, rekao je srpski košarkaš.

Porter junior je mlad košarkaš sa kojim ekipa treba da ima strpljenja, ali utisak je da timovi koji pretenduju na vrh, kao što je Denver, nemaju taj luksuz jer su im potrebne pobede.

Uz to što je mlad i neiskusan, krilni košarkaš Denvera ima čudnu ličnost, te je u prošlosti više puta bio u centru pažnje zbog raznih incidenata.

Tako je recimo posle poraza od Jute u četvrtom meču prve runde plej-ofa „prozvao“ trenera što nije pozivao akcije za njega u drugom poluvremenu.

„Nisam pipnuo loptu u drugom poluvremenu. Zašto? Pa to je do akcija koje se pozivaju, a njih pozivaju treneri. Treneri su ti koji stavljaju loptu u ruke igračima. Ako već igram toliko minuta, mislim da je u redu da iskažem stav. Lopta je išla u ruke Jokića i Džamala, tako i treba, oni su sjajni igrači... Ali, moraju i drugi da budu uključeni ako želimo pobedu“.

Porter je morao da se oglasi i po pitanju vakcine, te je na početku pandemije rekao „da se korona koristi za kontrolu mase“.

„Lično mislim da se virus korona koristi za očigledno veću agendu. Koristi se za kontrolu populacije u smislu da može da se kontroliše velika masa ljudi. Ceo svet se kontroliše. Sada se preporučuje da se nose maske, ali ko zna šta će se desiti kada se vakcina pojavi. Možda ćete morati da bude vakcinisani da biste mogli da putujete. To bi bilo stvarno ludo“.

Između ostalog, košarkaš Denvera izazvao je gnev kod velikog broja Amerikanaca kada je izjavio da ljudi treba da se mole za policajce koji su ubili Džordža Flojda.

„Onoliko koliko se molite za Džordžovu familiju, isto se molite i za policajce koji su bili uključeni u ovo zlo. Ma koliko bilo teško, molite se za njih umesto što ih mrzite. Molite se da bog promeni njihova srca“, napisao je na Tviteru Porter junior i ubrzo obrisao.

Na kraju izdvaja se i incident u koji je bio upleten i komesar Adam Silver.

Silver je držao predavanje mladim košarkašima u NBA kada su se na video bimu iza njega pojavili njegovi lični podaci, mejl adresa, telefon u kancelariji i broj mobilnog.

Porteru je verovatno bilo dosadno pa je fotografisao taj trenutak i potom fotografiju objavio na Snepčetu uz komentar, "da li je konačno vreme za ručak?".

Mladi igrač je uslikao broj telefona prvog čoveka NBA i, iako je izbrisao sliku, mnogi su zapamtili broj i krenuli da šalju poruke komesaru najbolje košarkaške lige na svetu.

Ipak, sve ovo mora da se stavi na drugu stranu kada se priča o talentu ovog košarkaša. Visok je 210 centimetara, ima sjajan šut, ofanzivna je mašina i zbog toga ga u Denveru trpe i trpeće ga.

Pisali smo o nerezonskim šutevima, jedan takav je upravo spasao Denver protiv LA Klipersa u polufinalu Zapadne konferencije, ali moraće da ubrzo sazri ukoliko Nagetsi hoće da pobede sa njim.

Jokić nastavio da „rešeta“, Denver nastavio da gubi /video/

Lebron je pogrešio, Jokić nije mogao „tako“ da igra za Srbiju

Košarkaški as iz Sombora je na današnji dan pre 10 godina uputio čuveni poziv...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala