Herojska pobeda Olge Danilović nad favorizovanom Hrvaticom!

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Olga Danilović, srpska teniserka, ostvarila je veliku pobedu nad Hrvaticom Petrom Martić u prvom kolu Australijan opena rezultatom 7:5, 3:6, 6:4!

Trenutno 183. igračica na VTA listi je uspela herojskim nastupom da savlada 19. teniserku sveta u meču koji su obeležili veliki preokreti.

Filip Krajinović proslavlja sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Krajinović uz Đokovića do drugog kola, Nadal izbacio prvog Srbina!

Na kraju je Danilovićeva pronašla pravi način da okonča meč, zaigrala je briljantno u finišu trećeg seta i sasvim zasluženo obezbedila sebi mesto u drugom kolu Australijan opena.

Olga je već u prvom gemu prvog seta imala veliki problem, ali je uspela da spasi brejk loptu za protivnicu.

Ipak, to joj nije pošlo za rukom u trećem gemu, u četvrtom je Martićeva povela sa 3:1, ali je zatim Danilovićeva „povezala“ tri gema i povela sa 4:3.

U nastavku su obe teniserke imale prilike da završe set, a čast da to učini imala je srpska teniserka, u 12. gemu, iskoristivši drugu set loptu.

Martićeva je u boljem ritmu startovala drugi set, napravila je brejk već na startu i posle sedmog gema imala prednost od 5:2.

Olga je uspela da opstane u setu, da napravi brejk i smanji na 5:3, ali ne i da to potvrdi u narednom gemu koji je bio poslednji u setu, čime je Hrvatica donela sebi izjednačenje u setovima.

Delovalo je da je Martićeva u boljem ritmu u trećem setu, povela je sa 3:1, ali je Olga ponovo stigla do preokreta i u sedmom gemu je napravila brejk za 4:3 i priliku da osvajanjem narednog gema na svoj servis stigne na korak od velike pobede.

Ipak, srpska teniserka nije uspela da potvrdi brejk, Martićeva je iskoristila drugu šansu i izjednačila na 4:4.

Stigla je 19-godišnja Olga do izjednačenja u devetom gemu, a iscrpljujućim poenom sa preko 20 razmenjenih udaraca i do brejk prilike koju je i iskoristila, fenomenalnim pasing-šot udarcem, nakon što je uspela da stigne drop-šot i lob rivalke.

U narednom gemu je došla do 40:0, tri meč lopte i uspela je da iskoristi prvu, za veliko slavlje u Melburnu, a sledeća protivnica će joj biti Amerikanka Šelbi Rodžers, trenutno 57. igračica sveta.

​► Nestvaran poraz Troickog u Melburnu, Amerikanac ide na Nadala

► Krajinović uz Đokovića do drugog kola, Nadal izbacio prvog Srbina!

► Nije Srbija samo Đoković – naši predstavnici savršeni u Melburnu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala