Maloletni sin predsednika Bugarske u centru skandala

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Bugarske Rumen Radev
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Bugarska vlada ne može da oprosti predsedniku Rumenu Radevu njegovu oštru kritiku, između ostalog, kada je tokom prošlogodišnjih protesta nekoliko puta nazvao vladu i glavnog tužioca mafijom, smatra zamenik predsednika parlamentarne grupe Bugarske socijalističke partije Krum Zarko. Zbog toga, sada preko maloletnog sina napadaju predsednika.

Bugarski mediji su proteklog vikenda javili da je maloletni sin Radeva sedeo u društvu u bašti picerije u centru Sofije, uprkos epidemiološkim merama. Mladići su bili bučni, i kako pišu mediji, prolaznike su gađali nekim predmetima.

Ministar zdravlja Kostadin Angelov je izjavio da je ministarstvo obavešteno o kršenju mera i potvrdilo da je među tinejdžerima bio i predsednikov sin.

Pres-služba predsednika je kasnije negirala saopštenja da je mladić uhapšen i da njegovi roditelji nisu hteli da ga odvedu kući, nakon identifikacije.

„Žalosno je što su predstavnici izvršne vlasti uključeni u štancovanje laži i istovremeno krše garancije zaštite identiteta maloletnih lica“, saopštili su u pres-službi.

 „Oni ne mogu da oproste Rumenu Radevu što je javno otkrio mafiju. U filmovima čak i mafija poštuje neki nepisani kodeks časti – na primer, ne napadaju decu protivnika. Međutim, to nije slučaj kod nas. Mi nemamo mafijaše, već samo bandite“, napisao je Zarkov na fejsbuku.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala