Evropska unija primila zahtev Rusije za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona Institua "Gamaleja"
Vakcina protiv virusa korona Institua Gamaleja - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije podneo je zahtev za registraciju ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropskoj uniji 29. januara i postoji potvrda da je Brisel primio zahtev, saopšteno je Sputnjiku iz Fonda.

Kako se navodi RFPI je 22. oktobra 2020. godine podneo Evropskoj agenciji za lekove (EMA) zahtev za učešće u naučnom savetovanju o vakcini 'Sputnjik Ve' (Sputnik V). Predstavnici Fonda, tvorci vakcine i predstavnici EMA održali su naučnu konsultaciju 19. januara 2021. godine. 

„RFPI je 29. januara 2021. godine predao Evropskoj uniji zahtev za registraciju vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) i pokrenuo proces predaje informacija Evropskog agenciji za lekove kroz proceduru postupne ekspertize. Fond poseduje zvaničnu potvrdu Evropske agencije za lekove da je zahtev primljen“, saopšteno je iz ruskog Fonda.

Ističe se da od Evropske agencije za lekove zavisi kojom brzinom će zahtev biti odobren.

Ranije je izvor iz Evropske agencije za lekove saopštio da je završeno konsultovanje tvoraca ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Predstavnik EMA takođe je pojasnio da agencija zasad nije primila zahtev za registraciju od tvorca vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Prethodno je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao da se nada da će Unija moći da registruje rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala