Zaharova: Ruska opozicija za Zapad – instrument pritiska na Moskvu

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Zapad ne vidi ruske opozicionare kao ozbiljne političke figure, za njih su oni samo još jedan instrument pritiska na Rusiju, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Komentarišući onlajn-sastanak predstavnika zapadnih zemalja sa ruskim opozicionarima koji je održan u ponedeljak, zvaničnica predstavnica ruskog Ministardstva rekla je da „Zapad koristi te ljude kao oruđe“.

„Ne smatra ih pojedincima, nekim ozbiljnim političkim figurama, za zapadne zemlje su oni samo sredstvo beskrajnog pritiska i uticaja na našu zemlju“, izjavila je ona za televiziju „Ren TV“.
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2021
Glavni ruski obaveštajac otkriva: Zašto je Navaljni potreban Zapadu

Na pomenutom video-sastanku su učestvovali šef mreže regionalnih „štabova Alekseja Navaljnog“ Leonid Volkov i Vladimir Ašurkov, koji je izvršni direktor Fonda za borbu protiv korupcije (čiji je osnivač Navaljni). Pored Poljske, na sastanku su učestovale i druge zemlje EU, kao i predstavnici SAD i Velike Britanije.

Istovremeno, Zaharova se osvrnula i na proterivanje ruskih diplomata iz Švedske, Nemačke i Poljske, rekavši da ti postupci ne smeju da budu okarakterisani kao recipročna mera.

Podsetimo, Poljska je ranije objavila za personu non grata zaposlenog u konzulatu Rusije u Poznanju. Takođe je objavljeno da je za personu non grata proglašen i zaposleni ambasade Rusije u Berlinu, a Švedska je takođe saopštila da proteruje ruskog diplomatu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala