Zaharova: EU ignorisala laži Navaljnog o ruskoj vakcini protiv kovida

© Foto : Press-služba Babuškinskogo suda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaRuski opozicionar Aleksej Navaljni
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Nijedna evropska struktura nije raskrinkala lažne informacije Alekseja Navaljnog o ruskoj vakcini protiv kovida, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. 
„Gospodin (šef evropske diplomatije Žozep) Borelj već nekoliko meseci objavljuje ‘krstaški rat’... na lažne vesti koje se šire o vakcinama i uopšte o pandemiji. Govorio je da je potrebno da se borimo kolektivno i nedvosmisleno isticao da veliki broj lažnih vesti dolazi iz naše zemlje“, rekla je portparolka za televiziju „Rusija 1“.

Zaharova je dodala da je 13. avgusta 2020. godine Navaljni objavio video u kojem je izjavio da Rusija nije izumela nijednu vakcinu, da je sve to laž i da ne postoji nikakva dozvola za ispitivanja.

„Molim vas, recite mi, da li ste od gospodina Borelja čuli nešto na račun Navaljnog? Možda ste čuli, videli ili pročitali saopštenje za štampu u brojnim evroatlantskim strukturama, koje su formirane za borbu protiv dezinformacija, da je ovo kolosalna laž čiji je autor Navaljni? Ne! Naravno da niste“, rekla je Zaharova.  

Ona je primetila da „možete samo da se čudite kako oni ne vide činjenice i kako izmišljaju nepostojeće informacije i šire ih“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala