Vesti: Šta znače poruke evropskog šefa diplomatije upućene Moskvi /video/

© Sputnik / SputnjikSputnjik info
Sputnjik info - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Pratite vesti Radija Sputnjik.

Večeras u vestima:

  • Poseta evropskog šefa diplomatije Žozepa Borelja Moskvi, i poruke koje je nakon te posete poslao, u direktnoj su korelaciji s namerom Brisela da objavi “informacioni rat” Rusiji, ili joj postavi nove ultimatume, ocenjuju ruski analitičari.
  • Kosovski Albanci „ohrabreni“ čestitkom američkog predsednika Bajdena Srbiji, u kojoj se, između ostalog, insistira na međusobnom priznanju s tzv. "državom Kosovo"; srpske vlasti upozoravaju da je situacija u južnoj pokrajini sve složenija.
  • Poruke bugarskog ministra da Makedonija može da uđe u EU samo ako se "priključi Bugarskoj", ili "postane albanska provincija", predstavljaju čistu provokaciju, i na njih se ne treba obazirati, upozoravaju politikolozi.
  • Istražujemo: može li čovek s nadimkom “Super Mario” da izvuče Italiju iz teške ekonomske krize, ali uz pomoć vlade u kojoj sede ministri iz partija koje dolaze sa potpuno suprotnih strana političkog spektra?
  • A od danas je sa radom počeo i Sputnjikov kanal na društvenoj mreži Telegram; zapratite nas i u svakom trenutku saznajte ono što drugi prećutkuju.

Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala