Kremlj o proterivanju stranih ambasadora: Nećemo trpeti takvo ponašanje

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Rusija je zainteresovana za normalizaciju odnosa sa EU, uzimajući u obzir interese dve strane i bez primene dvojnih standarda, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Rusija je bila i ostala zainteresovana za normalizaciju odnosa između Moskve i Brisela. Nismo bili inicijatori prekida tih odnosa. Mi smatramo da treba uzeti u obzir međusobne interese, kategorički smo protiv mešanja u unutrašnje stvari država i primenu dvojih standarda“, rekao je predstavnik Kremlja.

On je dodao da u tom planu Moskva namerava da „reaguje odlučno i tu niko ne bi trebalo da ima sumnje“.

„Ali to ne znači da bismo mi na neki način želeli da pogoršamo i bez toga slabe odnose između Moskve i Brisela. Naprotiv, zainteresovani smo za njihov razvoj“, naveo je Peskov.

On je, komentarišući proterivanje evropskih diplomata, rekao da je taj potez bio posledica akcija jednog broja stranih predstavništava tokom neodobrenih protesta u Rusiji.

„Ruska strana je jasno pokazala da ona takve stvari neće trpeti“, saopštio je portparol predsednika Rusije.

Podsetimo, Rusija je proterala trojicu evropskih diplomata – iz Nemačke, Poljske i Švedske zbog učešća u neodobrenim protestima koji su održavani u Rusiji u znak podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala