Ministarstvo zdravlja Rusije preporučuje pet lekova za lečenje kovida

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja leka protiv virusa korona za lečenje kovida 19
Proizvodnja leka protiv virusa korona  za lečenje kovida 19 - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Lekovi favipiravir, remdesivir, umifenovir, hidroksihlorohin, interferon-alfa se mogu koristiti u lečenju bolesti izazvanih virusom korona SARS-KoV-2, navodi se u novoj verziji privremenih smernica Ministarstva zdravlja Rusije za prevenciju i lečenje kovida 19.
„Nekoliko preparata se mogu koristiti u lečenju kovida 19: favipiravir, remdesivir, umifenovir, hidroksihlorohin, interferon-alfa. Informacije o rezultatima terapija za neke lekove nam ne dozvoljavaju da donesemo zaključak o njihovoj efikasnosti ili neefikasnosti, pa je njihova upotreba dozvoljena samo uz odluku lekarske komisije u skladu sa utvrđenim postupkom, ako potencijalna korist za pacijenta premašuje rizik od njihove upotrebe“, navodi se u preporuci.
Ruski lek protiv kovida 19 Avifavir - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2021
Bez neželjenih reakcija: Odlični rezultati ruskog leka protiv korone

Rezultati kliničkih ispitivanja ocene efikasnosti i sigurnosti favipiravira omogućavaju dozvolu primene preparata ne samo u bolnici, već i u ambulantnim uslovima.

„Saglasno preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO), moguće je prepisivanje lekova sa navodnom etiotropnom efikasnošću, odnosno upotreba u medicinske svrhe nije u skladu sa uputstvima za medicinsku upotrebu, dok njihova primena mora biti u skladu sa etičkim standardima koje preporučuje SZO“, sledi iz dokumenta.

U Rusiji je, prema podacima federalnog operativnog štaba u borbi sa virusom korona, registrovano 3.967.281 slučaj zaraze, ozdravilo je 3.456.210 ljudi, dok je njih 76.661 umrlo. Vlada Rusije je pokrenula sajt stopkoronavirus.rf kako bi informisala o situaciji u zemlji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala