Mediji: Borisov se brine za demokratiju u Rusiji, dok njegova policija tuče bugarsku omladinu

© Sputnik / Vitaly Saveliev / Uđi u bazu fotografijaDemonstracije u Sofiji
Demonstracije u Sofiji - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Bugarski premijer Bojko Borisov hrabro štiti pravo na proteste, kritikuje nasilje nad nezadovoljnim ljudima i progon neistomišljenika – kada se radi o Rusiji, piše bugarski list „Sega“.

Autor članka podseća da je tokom antivladinih protesta prošlog leta u Bugarskoj policija optuživana za upotrebu sile protiv demonstranata.

„Bojko Borisov i njegovi ministri se predstavljaju kao zaštitnici demokratskih prava i pozivaju da se ne primenjuje sila na protestima u Rusiji. Međutim, oni zaboravljaju da je tokom letnjih protesta bugarska policija tukla omladinu. Sam Boris Bojko je, međutim, negirao da je bilo nasilja i sažaljevao je policiju“, napisao je autor teksta.

U svojoj preveliko želji da pokaže Vašingtonu da je Moskvi okrenuo leđa, Borisov zaboravlja da je nekad pomogao tursko predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu: Bugarska je 2016. godine predala Turskoj biznismena Abdulaha Bujuka kojeg turske vlasti optužuju za učešće u pokušaju državnog udara. Bugarski sud je odbio da izda dozvolu za ekstradiciju, ali je biznismen ipak bio predat Ankari po nalogu MUP-a zemlje.

„Teško da će iko poverovati u smešno jadikovanje Borisova za odbranu demokratskih prava, nakon što su ga njegove akcije stavile na istu stranu sa diktatorima koji poseduju apsolutni vlast“, zaključio je autor.

Ranije je bugarski premijer Bojko Borisov više puta izlazio sa kritičkim stanovima na račun Moskve zbog hapšenja i zatvaranja opozicionara Alekseja Navaljnog, kao i zbog ponašanja policije tokom neodobrenih protesta 14. i 31. januara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala