I Češka želi rusku vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida 19
Medicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida 19 - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Češka se nada da će Evropska agencija za lekove registrovati rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), nakon čega će moći da se koristi u republici, ne rizikujući zdravlje ljudi, napisao je premijer republike Andrej Babiš na fejsbuku.
„Dosta ljudi mi se obraća sa idejom o kupovini ruskih vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), pošto, kako je poznato, isporuke drugih vakcina dobijamo u ograničenim količinama. U petak smo specijalno posetili Mađarsku kako bismo dobili informacije o korišćenju „Sputnjika Ve“ (Sputnik V). Naravno, nadamo se da će EMA odobriti rusku vakcinu, nakon čega ćemo moći da je koristimo u republici, bez rizika po zdravlje ljudi“, rekao je Babiš.

Prema rečima premijera, dostupne informacije o vakcini „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) pokazuju da je ovaj preparat bezbedan i efikasan. Međutim, da li će se on pojaviti na evropskom tržištu ostaje neizvesno - sve zavisi od proizvodnih pogona u Rusiji.

Babaš je saopštio da još nije jasno da li će se češki državni institut za kontrolu lekova samostalno baviti registracijom ruske vakcine, ako se proizvođači „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) ne obrate Evropskoj agenciji za lekove za dobijanje evropskog sertifikata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala