Zvezda za dva minuta završila posao u Novom Pazaru

© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde na utakmici protiv Novog Pazara
Fudbaleri Crvene zvezde na utakmici protiv Novog Pazara - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju da nižu pobede u Superligi. Posle jednoipomesečne pauze, u 20. kolu savladali su Novi Pazar na gostujućem terenu rezultatom 3:1 (1:0), a golove su postigli Milan Rodić, Milan Pavkov i Mirko Ivanić, dok je utešni pogodak za domaćina delo Adbulajea Sisea.

Svega dva minuta bilo je potrebno aktuelnom šampionu Srbije da nađe put do mreže rivala, i to na nezgodnom gostovanju kraj Jošanice.

Trener Dejan Stanković izveo je kombinovani sastav, s obzirom na to da su Falčineli, Gobeljić, Kanga i Degenek ostali na klupi, dok su prednost dobili Pavkov, Pankov, Gajić.

I dok su sve oči defanzivaca Novog Pazara bile usmerene ka Milanu Pavkovu i ostalim ofanzivnim igračima, tu nepažnju kaznio je iskusni levi bek Milan Rodić koji se iskrao i na asistenciju El Fardua Bena iz kornera matirao Drobnjaka.

​Takav epilog na terenu omogućio je Crvenoj zvezdi daleko rasterećenije da igra u nastavku.

Prva sporna situacija usledila je već u osmom minutu kada je Željko Gavrić pokušao da iznudi penal, ali je samo „nagrađen“ žutim kartonom od glavnog sudije zbog simuliranja.

Ubrzo je Zvezda tražila novi penal, čini se da je Zimonjića pogodila lopta u ruku, ali arbitar Ristić nije odreagovao.

Ljubiša Tumbaković - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Poledica za Sputnjik: Tumbaković sam sebe degradirao, dozvolio da „gurui“ upravljaju igračima

Sredinom prvog poluvremena Pazar se ohrabrio i konsolidovao posle uvodnog šoka i rano primljenog gola, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Milana Borjana.

Miloš Mijić propustio je najbolju priliku za domaće u finišu prvog poluvremena, kada je izbacio Milunovića iz težišta, ali je kasnije šutirao visoko preko gola. 
U nastavku je Dejan Stanković rešio da pruži priliku Njegošu Petroviću umesto Sanoga, dok je Aleksa Vukanović zamenio Željka Gavrića, s druge strane Radoslav Batak nije vršio promene.

Trener Zvezde koji je dan uoči meča poručio da će se ekipa ponašati kao da kreće od nule, bez obzira na veliku bodovnu prednost u odnosu na prve pratioce Partizan i Vojvodinu, nije želeo da rizikuje, pošto su i Sanogo i Gavrić imali žute kartone.

Igrao se 52. minut kada je Zvezda duplirala prednost preko Milana Pavkova, koji je „oteo“ loptu saigraču Mirku Ivanoviću u srcu šesnaesterca i rutinski je levom nogom po zemlji poslao u nebranjeni deo Drobnjakove mreže.

​Gorostasni napadač iz Begeča stigao je do trećeg gola ove sezone u Superligi, posle pogodaka koje je dao Voždovcu i Radu.

Ipak, vratili su se Pazarci u meč zahvaljujući Abdulajeu Siseu koji je bio strelac u 58. minutu. Tomić je centrirao iskosa s desne strane, a Sise je strašnim trzajem glavom uputio neodbranjiv udarac u Borjanov gornji levi ugao.

Stanković je pružio priliku i Geloru Kangi s kojim je ne tako davno imao nesuglasice, ali su iste očigledno rešene. Temperamentni Gabonac zamenio je Veljka Nikolića u 72. minutu, pa je velika verovatnoća da ga Zvezda „oštri“ za Milan, s obzirom na to da su minimalne šanse da protiv roso-nera 18. februara u šesnaestini finala Lige Evrope zaigra najbolji igrač crveno-belih Aleksandar Katai.

Jasno je koliko su značajne njegove kreacije i kvalitet za Zvezdu, a Kanga bi mogao da bude idealno rešenje na toj poziciji, što je nebrojeno puta i pokazao.

Zvezda je posle primljenog gola bez većih problema uspela da izađe na kraj sa Pazarom i da upiše šestu uzastopnu pobedu protiv pomenutog rivala, da bi sve dileme bile rešene u 77. minutu posle voleja Mirka Ivanića 3:1.

Crnogorski reprezentativac stigao je do osmog pogotka u Superligi ove sezone, a Zvezda do 18. pobede u dosadašnjih 20 kola, čime je zadržala devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Partizan.

Superliga, 20. kolo

nedelja

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Bačka - Mačva 15.00

Javor - Mladost 15.00

Rad - Proleter 15.00

subota

Inđija - Čukarički 0:1 (0:1)

Radnik - Voždovac 1:1 (1:0)

Zlatibor - Spartak 1:1 (0:1)

Partizan - Napredak 3:0 (2:0)

petak

Vojvodina - TSC Bačka Topola 0:1 (0:1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Stojkovićev sjajan gest zasenio prvu prolećnu pobedu Partizana

► Srpski fudbal samo što se vratio i odmah haos – štrajk u Vojvodini!

► Nepopravljivi Lalatović isključen – Krstajić se vratio u srpski fudbal sa velika tri boda!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala