Štajnmajer: Energetika je poslednji most između EU i Rusije - ne rušimo ga

© AP PhotoMinistar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer obraća se medijima pre sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu
Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer obraća se medijima pre sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Energetika je poslednji most između Rusije i Evrope koji ne treba rušiti, izjavio je nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer.
„Nakon stalnog pogoršanja odnosa poslednjih godina veze u sferi energetike ostaju gotovo poslednji most između Rusije i Evrope. Obe strane treba da se zamisle da li taj most treba srušiti u potpunosti i nepovratno“, rekao je političar u intervjuu „Handelsblatu“.

Štajnmajer je prokomentarisao i slučaj Alekseja Navaljnog. Kako je naveo, Nemačka se zalaže za oslobađanje opozicionara, ali prekid odnosa sa Moskvom neće tome doprineti.

„Kako da utičemo na situaciju koju smatramo nedopustivom, ako prekinemo poslednju vezu“, zapitao je predsednik.

Podsetimo, sud u Moskvi je utorak doneo odluku da se Alekseju Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala