Rusija prvak sveta u tenisu, nasledila je Srbiju na tronu /video/

© AP Photo / Hamish BlairRusija Dejvis kup tim
Rusija Dejvis kup tim - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Teniseri Rusije osvojili su drugo izdanje ATP Kupa u Melburnu, nakon što su u finalu savladali Italiju. Pobednik je odlučen već u singl mečevima, pa je tako „zbornaja komanda“ preuzela tron od Srbije, koja je bila prvi osvajač.

Prvo je Andrej Rubljov bez ikakvih problema nadigrao Fabija Fonjinija u dva seta rezultatom - 6:1, 6:2, da bi u drugom odmeravanju snaga Danil Medvedev rutinski izašao na kraj sa Mateom Beretinijem - 6:4, 6:2.

​Praktično za dubl mečom nije bilo potrebe, s obzirom na to da je pomenuti ruski dvojac „počistio“ Italijane u Australiji na ATP Kupu.

Rubljov je došao do ranog brejka, zatim i do vođstva od 3:0 u gemovima, pa Italijan nije imao apsolutno nikakve šanse u prvom setu

Fonjini se mučio i na startu drugog seta, spasio je brejk loptu i stigao do prednosti, ali je to bilo sve od njega u dvoboju sa Rubljovim.

Rusija je bila nadomak trona, samim tim i nadomak osvajanja titule nezvaničnog prvaka sveta u tenisu, a taj korak povukao je Danil Medvedev.

Četvrti teniser sveta je u trećem gemu iskoristio četvrtu brejk loptu za prednost od 2:1. Potvrdio je gem i zatim rutinski priveo set kraju.

U nastavku susreta, u drugom setu, poveo je takođe 2:1, i kasnije nije dozvolio Mateu da se vrati u meč.

Nakon što su Rusi poveli 2:0 u velikom finalu, nije bilo potrebe da se igra treći meč, odnosno dubl, te su Medvedev i drugovi osvojili titulu.

► Đoković brani titulu, u Melburnu osmoro Srba – budite uz Sputnjik sport!

► Poznato kada Novak počinje pohod na Australijan open

► Rusija osvetila Srbiju, sa Italijanima za trofej /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala