Pre planiranog roka: Vakcinacija „Sputnjikom Ve“ u Iranu počinje u utorak

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Isporuke ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) omogućavaju da vakcinacija u Iranu počne pre planiranog roka, izjavio je iranski ministar zdravlja i medicinskog obrazovanja Said Namaki.
„Zahvaljujući uvozu partije ruskog 'Sputnjika Ve', vakcinacija protiv kovida 19 počeće u Iranu u utorak, 9. februara“, rekao je on, prenosi iranska agencija „IRNA“.

Namaki je dodao da će „prioritet imati zaposleni na odeljenjima intenzivne nege u iranskim poliklinikama“, a da će u sledećoj fazi vakcinu primiti „ostatak medicinskog osoblja, kao i građani koji se nalaze u staračkim domovima i ljudi stariji od 65 godina“.

Istovremeno, ambasador Irana u Moskvi Kazem Džalali saopštio je da će naredna isporuka ruske vakcine Iranu biti realizovana do 18. februara.

S tim u vezi, on je rekao da će se naknadne isporuke takođe odvijati krajem februara i početkom marta. Ambasador je izrazio nadu da će „u roku od dva i po meseca strane postići rezultate u zajedničkoj proizvodnji i da će u Iranu početi proizvodnja ruske vakcine“.

Podsetimo, prva partija ruskih vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ stigla je u Iran 4. februara.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala