Musolinijev praunuk došao u klub prepun rasizma i fašizma /foto/

© AP Photo / FABIO MUZZINavijači Fudbalskog kluba Lacio
Navijači Fudbalskog kluba Lacio - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Praunuk italijanskog fašističkog vođe Benita Musolinija postao je novi član Fudbalskog kluba Lacio.

Romano Floriani Musolini se nedavno priključio ekipi do 19 godina italijanskog prvoligaša, čime je uzburkao javnost.

Musolini igra na poziciji desnog beka i u prošlosti je dva puta dobijao probu u Laciju, ali njegove fudbalske sposobnosti nisu ono zbog čega je završio u medijima.

Iako Romano nije nalik svom pradedi, njegov dolazak u redove jednog poznatog kluba kao što je Lacio morao je da izazove kontroverzu.

„Nemam šta da vam kažem. Ne želim da se bavim time. Moj sin ne želi da mu se niko meša u privatan život i odluke“, rekla je majka ovog 18-godišnjaka.

​Ono što je stvorila dodatan problem je to što su navijači Lacija neretko otvoreno pokazali fašističke tendencije.

Lacijova glavna grupa koja se zova „kurva nord“ je poznata po rasističkim povicima i fašističkim pozdravima, pišu italijanski mediji.

Nije bila retkost na utakmicama stadiona „Olimpiko“ videti čak i svastiku, simbol najpoznatiji po predstavljanju nacističke Nemačke, pa je dolazak nekoga sa prezimenom Musolini samo dolivanje ulja na vatru.

Navijači ovog kluba su 2017. godine oblepili veći deo Rima nalepnicama na kojima je Ana Frank obučena u dres Rome, njihovog ljutog rivala, a sve su proslavili uz pretnje smrću i poklike protiv Jevreja.

Sada već davne 2005. godine je Paolo Di Kanio, nekadašnji član druge grupe navijača pod imenom „Irudićibili“ i tada fudbaler Lacija, izašao pred navijače i javno im odgovorio fašističkim pozdravom.

Ipak, potrebno je istaći da mladi Romano nije ni u kakvom smislu pokazao tendencioznost prema fašizmu ili bilo čemu zbog čega bi ga mogli uporediti sa Benitom Musolinijem.

„On je skroman dečko koji se nikada nije žalio. Čak ni kada dve godine nije igrao. Meni se sviđa. Nije još sazreo, ali ima potencijal“, rekao je menadžer Lacijovog mladog tima Mauro Bjančezi.

Ukoliko Musolini pokaže kvalitet i ispuni potencijal, uskoro bi mogao da bude saigrač i sa jednim SrbinomMilinković-Savićem. Sergej ima ugovor sa Lacijom do 2024. godine i nije nemoguće da on i praunuk Benita Musolinija jednom čak i zaigraju zajedno.

„Njegovo prezime? Nisam nikada pričao sa njegovim roditeljima i jedino što mi je bitno je to da li on zaslužuje da bude na terenu. Ništa više od toga“, dodao je Bjančezi.

Lacio je godinama uplaćivao milione na pogrešan račun, a Braga je „plakala“

Hvalospevi na račun srpskog fudbalera u Italiji /video/

Drim-tim koji bi harao fudbalskom planetom može da se dovede za 0 evra!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala