Debakl šampiona Engleske!

© AP Photo / Jon SuperDetalj sa meča Liverpul – Mančester siti (1:4)
Detalj sa meča Liverpul – Mančester siti (1:4) - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
U derbiju 23. kola engleske Premijer lige viđena je pobeda Mančester sitija nad Liverpulom, aktuelnim šampionom. Bilo je 4:1, čime je Siti napravio značajan korak ka osvajanju titule.

Liverpul ne samo da je izgubio ovaj meč, već je to učinio sa velikom razlikom, na svom Enfildu.

Susret Sitija i Liverpula, ekipa koje su u poslednje tri sezone jedine osvajale titulu Premijer lige, donela je i okršaj Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole, dva trenera koje mnogi smatraju najboljima na svetu.

Nao pobednik izašao je Gvardiola, čiji Građani sada imaju čak deset bodova prednosti nad četvrtoplasiranim Redsima – i to uz utakmicu manje.

Ekipa iz Mančestera, koja je u seriji od deset pobeda u Premijer ligi, ima i solidnu prednost i nad drugoplasiranim Junajtedom, koji ima pet bodova manje i utakmicu više.

Na ovoj utakmici viđena je i jedna zanimljiva anomalija: domaćin je u odbrani igrao bez ijednog štopera, a gost u napadu bez ijednog napadača.

Naime, zbog povreda, ali i taktičkih zamisli, Gvardiola je u sam špic ubacio ofanzivnog vezistu Fila Fodena, dok su Klopu dva centralna defanzivca igrali igrači kojima je prirodna pozicija u veznom redu – Fabinjno i Džordan Henderson.

​Što se same utakmice tiče, bilo je mnogo neizvesnije nego što to rezultat na prvi pogled govori.

Posle mirnih pola sata igre, najzanimljivija situacija prvog poluvremena desila se u 37. minutu, kada je penal promašio Ilkaj Gindoan.

Tek što je počelo drugo poluvreme, nemački vezista se iskupio tako što je doveo svoju ekipu u prednost. Ipak, 15 minuta kasnije istom merom je uzvratio Mohamed Salah.

Te situacije pogledajte OVDE, OVDE i OVDE.

​A, onda – potop.

Za samo deset minuta Siti je postigao tri gola, a strelci su bili Gindoan, Sterling i Foden, čime je kompletiran debakl domaćeg sastava.

Tri gola najbolje ekipe na Ostrvu pogledajte OVDE, OVDE i OVDE.

Siti u narednom kolu, 13. februara, dočekuje Totenhem, dok Liverpul istog dana gostuje Lesteru. Ukoliko Gvardiolina dobro podmazana mašina pobedi i Spurse, jednu od ekipa koja konkuriše za trofej šampiona, veliko je pitanje da li će ih iko zaustaviti sve do kraja sezone.

​► Uništavanje fudbala u kolevci fudbala

Mitrović nokautiran: „Šta je sa fudbalom, kako je ovo crveni karton?“ /video/

Top u nozi – fudbaler Sautemptona na korak do Bekama /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala