Đoković pričao o „ljubavnoj aferi“, oduvao je i svog najvećeg mrzitelja /video/

© AP Photo / Frank AugsteinNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, spreman je za novi pohod na rekordnu devetu titulu na Australijan openu, gde brani tron.

Svestan je srpski as da će konkurencija biti žestoka i da mu neće biti lako, ali je spreman za sve vrste izazova. Kako psihički, tako i fizički.

Ipak, poznato je da Novak Đoković često pravi razliku na samom terenu činjenicom da je mentalno, bez dileme, najjači teniser na ATP turu.

Noletu će prva prepreka ka novoj tituli biti Žeremi Šardi, Francuz koji je trenutno 66. teniser sveta. Impozantan je Đokovićev skor sa Šardijem - 13 mečeva i isto toliko pobeda.

„Imam odličan skor sa Žeremijem, mislim da to pomaže. Bez obzira na to što nismo igrali već neko vreme, on je veoma iskusan teniser. Dugo je na ATP turu. Jak mu je servis i forhend, njegova igra zasnovana je na ta dva udarca. Očigledno je i učešće na ATP Kupu i igranje mečeva u singlu i u dublu, u Rod Lejver areni pomoglo da se spremim za Australijan open“, poručio je Đoković na konferenciji za medije.

​Na insistiranje tamošnjih medija, koji ga veličaju zbog osam titula na AO, Novak koji je poznat kao veliki šoumen, iskoristio je priliku još jednom da se našali, pa je pričao o „ljubavnoj aferi" sa Rod Lejver arenom.

„Da, da, to je ljubavna afera. Možda nešto slično, ne tako kao što Rada ima sa Rolan Garosom, ali osećao sam se oduvek nekako komfornije na ovom terenu, kako sam se vraćao svake godine. Što više pobeđujete, to imate više samopouzdanja i prijatnije se osećate na terenu. Ako se dobro osećate, bez obzira na podlogu, imate bolje izglede da igrate najbolje“, ističe Srbin.

Neizbežna tema u razgovoru sa pripadnicima „sedme sile“ sa prvim na svetu bio je i temperamentni Australijanac Nik Kirjos, koji ne propušta priliku da potkači Đokovića i njegov je najveći mrzitelj.

Novak je prvo pričao o njegovoj sportskoj strani ličnosti...

Rusija Dejvis kup tim - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Rusija prvak sveta u tenisu, nasledila je Srbiju na tronu /video/

„Mislim da je dobar za sport, radi neke stvari na autentičan način. Svako ima pravo da se izrazi na način koji želi. Ima kvalitet da pobedi bilo koga“, poručio je Novak.

A, onda su usledile reči koje se sasvim sigurno neće dopasti Kirjosu, a tiču se njegove druge strane ličnosti.

„Što se tiče dela van terena, nemam baš poštovanja za njega. Neka to bude sve što ću reći. I nemam više komentara o Kirjosu, o njegovim komentarima o meni ili bilo čemu drugom što radi“, završio je Novak Đoković, koji nije želeo da se spušta na Kirjosov nivo.

► Đoković brani titulu, u Melburnu osmoro Srba – budite uz Sputnjik sport!

► Poznato kada Novak počinje pohod na Australijan open

► „Vreme je da skinem ljagu sa svog imena“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala