Traktorima na Berlin: Protest nemačkih poljoprivrednika zbog zakona o zaštiti insekata /video/

© Foto : skrinšot/raptliProtest poljoprivrednika u Berlinu
Protest poljoprivrednika u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Nemački poljoprivrednici održali su protest vozeći traktore kroz Berlin. Oni se protive novim propisima, koji se donose iz ekoloških razloga, kao što je zakon o zaštiti insekata, a poljoprivrednici tvrde da će im doneti velike troškove.

Desetine traktora prošle su kroz centar Berlina, prolazeći pored poznatih mesta najvećeg nemačkog grada, kao što su Aleksanderplac, Brandendburška kapija ili spomenik pobede, prenosi RT.

Na traktorima su bili postavljeni transparenti „Poljoprivredi je potrebna budućnost“, „Nema farmera, nema hrane, nema budućnosti“, „Šulce želi da nas se reši“.

Poslednji transparent odnosi se na ministarku zaštite životne sredine Svenju Šulce, koja stoji iza predloženog Akta o zaštiti insekata, o kom sledeće nedelje treba da raspravlja Bundestag. Farmeri navode da je taj akt previše restriktivan po njih i da faktički zabranjuje nekima od poljoprivrednika da koriste insekticide, zbog čega će im propasti posao.

Pobunjeni farmeri veruju da je donošenje takvog propisa motivisano ideologijom, a ne naukom.

Poljoprivrednici su najavili niz sličnih manifestacija do sednice parlamenta koja će se baviti novim aktom.

Kolona traktora se u Berlinu u jednom trenutku srela sa drugim protestom, u organizaciji Antife, koja traži veću podršku za studente tokom pandemije virusa korona. Ti demonstranti morali su da stanu i propuste veliki broj traktora.

Pre dve nedelje takođe je održan sličan protest u Berlinu, ali je u njemu tada, pored 400 traktora, učestvovalo i 15.000 demonstranata.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala