Rusko Ministarstvo inostranih poslova otvorilo nalog na TikToku

© AP Photo / File photoTik tok
Tik tok - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije otvorilo je nalog na društvenoj mreži TikTok, a kako je objasnila portparola ruskog spoljnopolitičkog resora Marija Zaharova, plan da se to uradi postojao je već duže vreme.
„Planirali smo već duže vreme da otvorimo nalog, ali razvoj događaja prethodnih nedelja je ubrzao proces. Nije u pitanju danak trendu, već se radi o informativnom poslu“, rekla je ona.

Na nalogu ruskog Ministarstva do sada je postavljeno svega dva video snimka i oba su o vakcini protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Na prvom se vidi kako opozicionar Aleksej Navaljni priča da se na rusku vakcinu u inostranstvu gleda sa skepticizmom, a onda se snimak nadovezuje na konferenciju za novinare iz Moskve 5. februara, na kojoj šef evropske diplomatije Žozep Borelj čestita Rusiji na pravljenju vakcine.

 

​Drugi video takođe počinje rečima Navaljnog koji govori negativno o ruskoj vakcini nakon čega se video nadovezuje na izjavu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u kojoj on govori o razgovoru sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom koji čestita Rusiji na uspehu po pitanju vakcine.

 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala