Priprema kasarni za potencijalno služenje vojnog roka

© Sputnik / Aleksandar MilačićSrpski "super vojnici"
Srpski super vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da se već pripremaju kasarne za potencijalno služenje redovnog vojnog roka, ako se država odluči za njegovo ponovno uvođenje.

„Revitalizujemo kasarne koje nisu korišćene jako dugo i pripremamo ih za potencijalno služenje redovnog vojnog roka, ako se opredelimo za to“, kazao je Stefanović.

Na pitanje kada će, u skladu sa onim što je najavio predsednik Aleksandar Vučić, ponovo biti aktivirani pojedini napušteni garnizoni i u kom periodu, Stefanović je odgovorio da se, pre svega, radi o novim bataljonima koji će se uspostaviti u Loznici i to pešadijski bataljon i u Priboju brdsko-pešadijski bataljon.

Stefanović je, posle predstavljanja 100 dana rada Vlade, dodao je da se to očekuje 2022. godine.

„Okvirne rokove ne bih davao, jer se trudimo da u potpunosti ove godine završimo prvu fazu rekonstrukcije kasarne u Loznici, u narednoj godini i drugu fazu. Očekujem da tokom 2022. godine, uz sva ograničenje, imamo potpuno popunjen bataljon. Očekujem isti vremenski rok i za Priboj“, rekao je Stefanović.

Kaže da će u Priboju biti potrebno malo više vremena jer će se tu graditi kontejnerski tip smeštaja za bataljon, preneo je Tanjug.

Radimo i na promeni formacije i vraćanju odnosno relokaciji određenih jedinica u druge garnizone u Srbiji, dodao je Stefanović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala