Premijerka Ana Brnabić predstavila 100 dana Vlade: Danas mnogi uče od Srbije /video/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPremijerka Srbije Ana Brnabić predstavila 100 dana rada Vlade
Premijerka Srbije Ana Brnabić predstavila 100 dana rada Vlade - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Danas mnoge zemlje, veće i bogatije uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju od virusa korona, istakla je premijerka Ana Brnabić, predstavljajući rezultate 100 dana Vlade.

Ona je naglasila da je prošla neverovatno teška 2020. godina i da se nada da će 2021. biti potpuno drugačija.

„Radimo na svemu što smo obećali građanima i njihovim predstavnicima u Skupštini 28. oktobra“, naglasila je Brnabićeva najpre se osvrnuvši na borbu protiv Kovida-19.

Podsetila da je Vlada u oblasti borbe protiv korone otvorila dve potpuno nove bolnice, jednu u Beogradu i drugu u Kruševcu, sa više od 1.500 kreveta.

„Jedna smo od tri zemlje u svetu koja uspela da tako nešto uradi za samo četiri meseca“, naglasila je premijerka Srbije.

Podsetila je da je Srbija, posle Velike Britanije, bila među prvima u Evropi koja je dobila vakcinu, kao i da je među prvima počela sa vakcinacijom, posle Velike Britanije i Švajcarske.

Brnabićeva je istakla da je do sada vakcinisano više od 525.000 ljudi, a da je već revakcinisano 21.000.

„Srbija je jaka i bezbedna zemlja, nema zaštićenih“

Premijerka je istakla da je akcijom hapšenja u četvrtak poslata snažna poruka da je Srbija jaka i bezbedna zemlja i da nema zaštićenih.

„U borbi protiv organizovanog kriminala pokazali smo hrabrost i odlučnost. Predsednik Vučić je najavio ovu borbu i vlada je stavila u vrh svojih prioriteta i u četvrtak uhapsila 17 članova pripadnika kriminalne grupe koja se sumnjiči za najteža i najgnusnija krivična dela“, navela je Branabićeva.

Operativni rad, istakla je, trajao mesecima uoči tog hapšenja na kome su radili MUP, BIA, tužilaštvo i druge institucije, preneo je Tanjug.

Ovu borbu nastavljamo i fokusiraćemo se u njoj na one koji su radili za državu a štitili kriminalce, poručila je premijerka Ana Brnabić.

„Srbi na Kosovu i Metohiji samo jedinstveni snažni“

Brnabićeva je pozvala sve Srbe na Kosovu i Metohiji da se ne dele i nastave da budu jedinstveni, kao što su bili u godinama iza nas.

Na pitanje novinara da li Srbi imaju luksuz da se dele uoči predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji, premijerka je istakla da je na to jasan odgovor „ne“.

„Od kada su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni oni su postali značajan faktor, činilac koji mora da se sluša i uvažava i doprineli su da je njihova pozicija bolja, ali i da je pozicija Beograda mnogo bolja i jača u dijalogu sa Prištinom“, kazala je Brnabićeva.

Predstavljanju rezultata prisustvuju svi članovi vlade.

Sumiranju rezultata vlade prethodila je dodela priznanja „Dobročinitelj“ koja su uručile Brnabićeva i ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Priznanje se dodeljuje za neke od brojnih humanih podviga koji su obeležili prethodnu godinu, koja je na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, proglašena Godinom solidarnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala