Partizan tone sve dublje u ABA – Jošilo briljirao u pobedi Igokee u Beogradu

© Foto : ABA / Partizan NIS / Dragana Stjepanović Košarkaš Partizana Novica Veličković
Košarkaš Partizana Novica Veličković - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana izgubili su na domaćem terenu od Igokee 83:75 u 18. kolu ABA lige.

Izabranici Saša Filipovskog nastavili su sa lošim partijama u regionalnom takmičenju i svakom utakmicom su sve dalje od borbe za prva četiri mesta.

Igokea je ostvarila veoma važnu pobedu i još jednom su pokazali da su legitiman kandidat za plej-of, te da se nijedan klub neće naigrati protiv njih.

Iks faktori u ekipi Dragana Bajića bili su Marko Jošilo i Entoni Klemons koji su pogađali u završnici. Na drugoj strani neprecizni su bili Zagorac i Perkins i Partizan je pretrpeo deseti poraz u sezoni.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Rašon Tomas sa 18 poena, Zagorac je postigao 15, Pejdž 14, a Jaramaz i Veličković su ubacili 11.

Pobednika su predvodili Jošilo, Atić i Ilić sa po 16 poena.

Domaći košarkaši dobro su otvorili utakmicu, sredinom prve četvrtine imali su blagu prednost, ali veoma loše su finiširali ovaj period, te je Igokea imala sedam poena prednosti posle deset minuta igre – 16:23.

Tokom druge deonice na terenu nije bilo mnogo promena. Igralo se uglavnom koš za koš, gosti iz Laktaša su održavali prednost i crno-beli nikako nisu mogli da preokrenu rezultat.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 36:42.

Početak trećeg perioda nije obećavao za Partizan. Koševima Ilića i Klemonsa prednost Igokee iznosila je +10 (43:53) i činilo se da ekipa Saša Filipovskog polako gubi utakmicu.

Na krilima Tomasa, Pejdža i Jaramaza, crno-beli vratili su se u meč i do kraja četvrtine na semaforu je bio egal – 62:63.

U poslednjoj četvrtini Partizan je imao nekoliko šansi da dođe do potpunog egala, koji bi mu dao šansu da preokrene rezultat i pobedi, ali Igokea nije to dozvolila i zasluženo odnosi dva boda iz Beograda.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Srpska dame pregazile Litvaniju

Srbi dominiraju Evroligom

Aranitović za Sputnjik: Povrede su me usporile, siguran sam da će se sve vratiti

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala