Kusturica pozdravio inicijativu za besplatne udžbenike profesora Kavčića /video/

© Sputnik / Radoje PantovićEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Srpski reditelj Emir Kusturica podržao je inicijativu profesora na Karnegi Melon univerzitetu u Pensilvaniji, Aleksandra Kavčića koji je pokrenuo akciju sa ciljem da svako dete u Srbiji ima besplatne školske knjige.

„Želeo bih da pozdravim inicijativu za besplatne udžbenike Fondacije ‘Alek Kavčić’. Pozivam roditelje da pogledaju besplatne udžbenike na sajtu www.besplatniudzbenici.com“, naveo je Kusturica.

​Podsetimo, od sredine januara na sajtu Fondacije „Alek Kavčić“ dostupni su prvi besplatni udžbenici, a reč je o knjigama za treći razred osnovne škole čiji je izdavač „Zavod za udžbenike“.

„Osnovna škola je obavezna i trebalo bi da bude i besplatna, to kaže i zakon. Napravićemo svima dostupne knjige i staviti ih na internet, tako ćemo razbiti monopol na tržištu, sprečiti strane izdavače da enormno zarađuju na nama, ali ćemo i vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima“, izjavio je ranije Kavčić, inače nekadašnji učenik čuvene beogradske Matematičke gimnazije, koji je nedavno gostovao u emisiji „Sputnjik intervju“:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala